General Electric angriber Vestas og Siemens på havvindmøller

Danske Søren Høffer skal føre an i kampen om markedet for havvind for GE.

General Electrics logo ses her på deres store »offshore(hav)« vindturbine. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephane Mahe

Den amerikanske vindgigant General Electric har hyret danske Søren Høffer til posten som salgsdirektør for havvind, og selskabet vil nu blandt andet udfordre Vestas og Siemens på markedet.

Det skriver dagbladet Børsen.

Søren Høffer har først og fremmest fået til opgave at skulle stjæle markedsandele fra konkurrenterne.

»Min opgave bliver at sælge flere havvindmøller. Det er et marked, hvor der vel er et sted mellem tre og fem spillere, og det vil vi nu ind og have en seriøs markedsandel af,« siger Søren Høffer til Børsen.

General Electric har i lang tid været Vestas' største konkurrent på land, men ifølge Søren Høffer kan selskabet også udfordre på området for offshorevind - og især i USA, hvor markedet ventes at udvikle sig eksplosivt de kommende år.

Udover USA ser Søren Høffer også vækstpotentiale på det kinesiske og det europæiske marked, og han siger blandt andet til Børsen, at Europa i øjeblikket har interessante udbud, som selskabet klart vil gå efter.

Søren Høffer har tidligere været salgsdirektør vingeproducenten LM Wind Power, som blev opkøbt af General Electric sidste år, og han tiltræder posten som selskabets salgsdirektør for havvind den 1. marts.