Genan-redning koster milliarder

Det blev en bekostelig affære at redde miljøvirksomheden Genan - for flere.

Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu dukker regningen for at redde genbrugsvirksomheden Genan op - og den bliver i milliardklassen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Genans banker netop underskrevet en aftale, hvor de accepterer at afskrive en gæld på i omegnen af en milliard kroner.

Til gengæld får bankerne ifølge Finans cirka en en halv milliard kroner af den erstatning, som Danmarks største revisionshus Deloitte har indvilget i at betale for års fejlbehæftede og vildledende revisionsarbejde.

»Jeg er rigtig glad for, at det endelig er faldet på plads. Men det havde jeg også hele tiden regnet med, at det ville. Så nu venter vi bare på, at der bliver indsat en ny ledelse,« fastslår Genans bestyrelsesformand Jens Kampmann over for Finans.

Sidste år nedskrev pensionskassen PKA omkring en milliard kroner på sin investering i Genan, men pensionskassen ønsker ikke at kommentere på aftalens detaljer. Kassen oplyser dog i en pressemeddelelse, at Peter Thorsen afløser Kampmann som formand og investeringsdirektør i PKA, Michael Nellemann Pedersen, fortsætter i bestyrelsen i en overgangsfase.

Med aftalen er der ikke udsigt til retslige efterspil for hverken Deloitte eller bestyrelsesmedlemmer i Genan. Dog kan Genan-stifteren, Bent A. Nielsen, ifølge Finans se frem til et juridisk efterspil.