Gejsten er høj hos danske gamere på vej mod ny major-sejr

Det danske e-sportshold Astralis er i semifinalen i en stor turnering, hvor der spilles om en million dollar.

Det danske Astralis-hold ved finalen i Intel Extreme Masters (IEM)  i Polen i marts 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDRZEJ GRYGIEL

Efter at have slået storfavoritten ud af en stor Counter Strike-turnering i Polen fredag, er troen på endnu en vigtig turneringssejr blevet større hos det danske hold Astralis.

Det danske hold vandt fredag over tyskejede SK Gaming, der ligger øverst på verdensranglisten, og det sendte danskerne i semifinalen i major-turneringen, der spilles i Polen lørdag eftermiddag.

Den danske anfører Lukas "gla1ve_csgo" Rossander fortæller, at fredagens kamp var svær og lidt af en overraskelse.

- Det giver gejst og blod på tanden til at gå hele vejen. Men vi ved godt, at det ikke er sat endnu, selv om vi slog verdens bedste hold i går, siger Counter Strike-spilleren.

Major-turneringen er en af to om året, og de er nu tæt på at gentage succesen fra januar i år, hvor de vandt major-turneringen i Atlanta i USA.

Ifølge Lukas "gla1ve_csgo" Rossander er mere end 13.000 på plads i Polen for at følge kampen i skydespillet. Holdet møder Gambit, som tidligere fredag slog svenske FNATIC.

- På papiret er vi favoritter, men de har ikke tabt en eneste kamp i den turnering, vi er nu. Så de har spillet utrolig godt og har meget selvtillid. Så det bliver en svær kamp.

- De er fra Rusland, Kasakhstan og Ukraine, så de kommer til at have mange af de polske fans med sig, siger gameten.

I turneringen i Krakow spilles der om en million dollar.

/ritzau/