Gedigen skuffelse fra franske storbanker

De to store franske banker Crédit Agricole og Société Générale har torsdag morgen offentliggjort skuffende regnskaber, hvor bundlinjen ikke kunne leve op til analytikernes prognoser.

FILE FRANCE ECONOMY SOCIETE GENERALE
Foto: MAYA VIDON

Det skriver Bloomberg News.

Crédit Agricole kom ud af tredje kvartal med et overskud på 728 mio. euro mod analytikernes prognose fra Bloomberg News på 879 mio. euro, mens Société Générales overskud på 534 mio. euro også var langt fra forventningerne på 635 mio. euro.

Crédit Agricole har formået at vende et kolossalt underskud i tredje kvartal af 2012, der var hårdt ramt af salget af Crédit Agricoles græske bank Emporiki, og bestyrelsesformand Jean-Marie Sander fremhæver dynamikken i den franske bank, der har bevist sin vigtige rolle i finansieringen af det franske samfund, skriver BLoomberg News.

Hos konkurrenten Société Générale er regnskabet blandt andet skæmmet af hensættelser for 200 mio. euro til retssager i tredje kvartal. Banken ventes at indgå forlig med de europæiske myndigheder om manipulation med den vigtige Euribor-rente.

Société Générale vil desuden nedlægge 400 franske stillinger og skabe 250 jobs i Bangalore, skriver den franske avis Les Echos torsdag morgen.

/ritzau/FINANS