GE vil bestille "titusinder" af elektriske biler

General Electric vil bestille titusinder af elbiler om en uges tid, oplyste konglomeratets administrerende direktør fredag.

Det israelsk-danske elbilprojekt, Better Place, satser på at få udbredt elbilen, som Generel Electric vil satse på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toru Hanai
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Målet er et af de største køb i historien. Med den udmelding melder den amerikanske teknologi- og servicekoncern General Electric (GE) sig for alvor ind på det grønne marked, når el-bilen skal være en del af virksomheden. Det skriver CNNMoney.

Inden for den næste uge vil koncernen bestille titusinder af elbiler. CEO Jeffrey Immelt specificerede dog ikke, hvor mange biler, der er tale om og hvilke mærker, koncernen ønsker. GEs talsmand Leigh Farris fortalte, at virksomheden vil oplyse flere detaljer senere.


General Motors Volt og Nissans Leaf elektriske køretøjer forventes at ramme markedet senere på året. Mens Ford, Toyota, Honda og Mitsubishi forventes også at komme på markedet med batteridrevne biler de kommende år.

Immelt fortalte i en tale i London fredag, at halvdelen af GEs salgsstyrke - omkring 45.000 - i sidste ende vil komme til at køre elektriske køretøjer.

- Vi i erhvervslivet må inspirere til at bruge ren energi i fremtiden, sagde han ifølge CNNMoney.

- Tidspunktet er perfekt, fordi det ikke er så populært, og vi kan opstarte uden at få regeringen på nakken.

Popularitet mangler

Michael Omotoso, analytiker hos J.D. Power, vurderer, at ordren fra GE sandsynligvis vil være den største af sin slags i elbilens relativt korte historie.

- Der er ikke mere end en håndfuld elektriske køretøjer på vejene nu, siger han ifølge CNNMoney.

Omotoso siger, at analytikere har forventet store ordre fra store virksomheder og myndigheder, der vil give et kortsigtet boost i salget af elektriske biler.

- Men i det store billede, må industrien stole på detailsalget, hvis den skal overleve, siger han.

Og for at få mere interesse fra forbrugerne skal der ske en signifikant stigning på benzinpriserne, en reduktion på priserne lithium-batterier eller yderligere skattelettelser på produktet.

GE investerer over de næste fem år 10 milliarder dollar i ren energi.