Gazprom forsøger med forlig i EU-konkurrencesag

Den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har modtaget et forligsforslag fra den russiske energigigant Gazprom.

Læs mere
Fold sammen

Den russiske energigigant Gazprom sendte mandag et forligsforslag til EU-Kommisionen, der skal undgå, at selskabet modtager en større milliardbøde fra EU i en sag om angiveligt unfair gaspriser i Østeuropa, som den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, står i spidsen for.

Det skriver Wall Street Journal.

- Vi håber på at diskutere forslaget med repræsentanter fra kommissionen i den nærmeste fremtid for at komme frem til et forlig, udtalte Gazprom mandag til Wall Street Journal.

For at forliget bliver accepteret af kommissionen, betyder det sandsynligvis, at Gazprom kommer til at ændre sine forretningsmetoder i sin østeuropæiske baghave betydeligt. Anklagerne, som Gazprom står over for, er således mange - deriblandt konkurrenceforvridning og unfair priser i en række østeuropæiske lande.

Alle anklager er på trods af forligsforslaget blevet afvist af Gazprom, som mener, at anklagerne bunder i politiske motiver. Energigiganten skal senest komme med et formelt svar på anklagerne til EU-kommissionen d. 28. september.

Ekspert på området og advokat Alec Burnside mener, ifølge Wall Street Journal, at det er for tidligt at sige, hvorvidt et forlig kan blive en realitet, men siger samtidig, at Margrethe Vestager har vist sig særdeles konsistent i at føre højt profilerede sager frem, og at hun og regulatorerne ikke umiddelbart tager foden af pedalen.