Gasgiganter mødtes til krisemøde

Cheferne fra Rusland og Ukraines energiselskaber mødtes natten til torsdag for at indlede forhandlinger. Striden mellem de to har skabt kaos i Europa.

Cheferne fra Rusland og Ukraines stridende energiselskaber mødtes natten til i dag i Moskva for første gang siden starten på gasstriden mellem de to. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Cheferne fra Rusland og Ukraines stridende energiselskaber mødtes natten til i dag i Moskva for første gang siden starten på gasstriden mellem de to, der har medført mangel på gas over store dele af Europa midt i en bidende kold vinter.

De to ledere, Aleksej Miller fra den russiske energigigant Gazprom og Oleg Dubina, chef for Ukraines Naftogaz, skal efter planen mødes igen senere i dag ved et krisemøde i Bruxelles med EU som mægler.

"I aftes i Moskva fandt de første drøftelser sted mellem Aleksej Miller og Oleg Dubina, hvor de diskuterede, hvordan den intensiverede krise kan afsluttes," fortalte Sergej Kuprijanov, talsmand for Gazprom ifølge russiske nyhedsbureauer.

Der var ikke umiddelbart andre tilgængelige oplysninger om mødet, der var det første siden den 31. december, hvor striden startede, fordi Ukraine ikke ville betale den pris, som Rusland forlangte for gas.

Ifølge Europa-kommissionens formand, José Manuel Barroso, vil forhandlingerne mellem gasgiganterne fokusere på at finde en metode, så Rusland kan overvåge mængden af russisk gas, der leveres til Europa gennem Ukraine.

/ritzau/AFP