Garvet aktieanalytiker i personlig farvelhilsen til Carlsbergboss

Jørgen Buhl Rasmussen afleverer i dag sit sidste kvartalsregnskab i Carlsberg. På den normalt knastørre telekonference med aktieanalytikerne var der flere personlige hilsner til topchefen.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsbergs regnskab er igen-igen en lidt flad fornemmelse for aktiemarkedet, der sender Carlsberg-aktien knap tre procent ned efter et førstekvartalsregnskab på det jævne.

Men den store telekonference med aktieanalytikerne, der følger Carlsberg tæt, blev tirsdag morgen indledt med et helt andet og meget mere personligt fokus.

Den supererfarne og meget respekterede, britiske aktieanalytiker Ian Shackleton fra investeringsbanken Nomura indledte opkaldet med en personlig tak til Jørgen Buhl Rasmussen. Trods bølgegang undervejs og det faktum at Jørgen Buhl Rasmussens resultater i Carlsberg slet ikke blev, som det var planen, da han tiltrådte, har mange sat pris på Buhls relativt åbne, venlige og imødekommende stil.

»Da det er sidste regnskab, som Jørgen aflægger, vil jeg godt formentlig på vegne af alle os analytikere sige tak. Jørgen, tak for al den tid du har brugt på os i de knap otte år som direktør i Carlsberg. Jeg tror alle sætter pris på den åbne dialog, du har ført med investorer og analytikere. Der har været mange hårde diskussioner undervejs specielt om regulering i Rusland,« sagde Shackleton på opkaldet.

Shackleton er kendt som en af de mest erfarne bryggerianalytikere i verden. Før Nomura var han i nu hedengangne Lehman Brothers.

»Jørgen, jeg ønsker dig al mulig held og lykke, og jeg håber, at du får meget mere tid til at se nogle Manchester United-kampe fremover, og det har de brug for i lyset af at de var tæt på at smide point til Crystal Palace i lørdags,« sagde Shackleton med henvisning til, at Buhl er inkarneret Manchester United-fan.

Flere andre analytikere ønskede Jørgen Buhl Rasmussen held og lykke fremover efter at have stillet deres spørgsmål.

Jørgen Buhl rundede telekonferencen af med at takke for hilsnerne.

»Da det er min sidste telekonference som topchef i Carlsberg, vil jeg også takke jer alle for de mange, mange interessante spørgsmål og til tider også udfordrende diskussioner, vi har haft i årenes løb og tak for de mange positive kommentarer her på denne telekonference. Jeg ser frem til at møde mange af jer i eftermiddag i London og få en øl sammen med jer senere,« sagde Buhl med henvisning til det analytikermøde, Carlsberg skal holde i eftermiddag i London.