Gang i boliglån baner vej for opjustering for Totalbanken

Den fynske bank Totalbanken fortsætter året i fin stil.

Totalbanken i Aarup på fyn Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken har formået at få et overskud på 8,8 mio. kr. i årets første seks måneder mod 3,1 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Basisindtjeningen er blevet forbedret med 3,4 mio.kr. - svarende til 16 pct. mere end i halvåret 2014 - til 25,1 mio.kr. som følge af øgede gebyrer og provisionsindtægter. Og Totalbanken har også lige en opjustering med i regnskabet, da ledelsen nu regner med en basisindtjening i 2015, der er 6-7 mio.kr. højere, så den lander i niveauet 40 mio. kr.

- Det sker som følge af fortsat høj aktivitet på boligområdet, primært omlægning af realkreditlån. Banken har tidligere oplyst en forventning i den øvre del af intervallet 30-34 mio.kr., skriver banken i regnskabet for første halvår 2015.

Kursreguleringer er faldet en kende til 2,2 mio. kr. mod 6,5 mio. kr. i samme periode året før, mens bankens taber mindre, og kontoen tab og nedskrivninger udgør 18,5 mio. kr. mod 25,1 mio. kr. i samme periode året før.

- Bestyrelsen udtrykker tilfredshed med resultatet og den forbedrede basisindtjening, skriver banken i regnskabet.

Ved udgangen af første halvår 2015 udgør solvensoverdækningen 6,0 pct.point og er i overensstemmelse med bestyrelsens målsætning om en solvensoverdækning på minimum 5,0 pct.point.

Banken forventer, at det lave renteniveau, kombineret med en lav inflation og øget beskæftigelse, vil give et højere økonomisk aktivitetsniveau.

- Selv om det økonomiske aktivitetsniveau på nogle områder er stigende, vurderes det forsat som lavt og påvirket af lav investeringslyst hos især de private husstande, der er tilbageholdende med lånefinansieret forbrug, skriver Totalbanken.

Bruttoudlånet før nedskrivninger er også faldet i de seneste år, men banken har fastholdt niveauet uændret i første halvår 2015 i forhold til udgangen af 2014, hvilket anses for tilfredsstillende.