Gammel cigarfabrik solgt for 180 millioner

Udlandsdansker har solgt en Islands Brygge-ejendom, som tidligere har været cigarfabrik, hattelager, militærdepot og sølvsmedje.

Det er denne ejendom på Kigkurren på Islands Brygge, som nu er i hænderne på den stærkt ekspanderende Thylander Gruppen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejendomsfonden TG Partners II under ejendoms- og udviklingskoncernen Thylander har på Islands Brygge købt en godt 12.000 kvadratmeter stor kontorbygning, som i sine knap 100 år blandt andet har huset cigarfabrikation og hattelager.

Salgsprisen er ikke offentliggjort, men den fuldt udlejede ejendom på Kigkurren var udbudt til 179,8 millioner kroner. 

Sælgeren er den private investor Richard Sandmand, som bor i London.

»Jeg har været involveret i ejendommens udvikling siden 1972 og været ejer siden 1980. Nu er jeg 73 år og vil gerne have mere fritid,« siger udlandsdanskeren om salget.

Han har de sidste tre et halvt år samarbejdet med erhvervsmæglerne Lintrup & Norgart om at udvikle ejendommen, og i det tidsrum er 20 lejere kommet til i et marked med stigende kontorledighed i hovedstaden.

Køberen, Thylander Gruppen, er grundlagt i 1986 og administrerer i dag ejendomme på til sammen over en kvart million kvadratmeter. I sommer overtog selskabet sammen med PFA Pension og for cirka 900 millioner kroner en portefølje af københavnske ejendomme fra Nykredit.

Blandt de over 40 lejere i kontorejendommen er den indiske stålgigant ArcelorMittal, en lægeklinik og Kombit, kommunernes fælles IT-videnscenter.

De ældste dele af ejendommen er opført i 1917, og siden har bygningerne blandt andet rummet cigarfabrik, hattelager, militærdepot og sølvsmedje.