Gamle smykker og guldtænder er i skyhøj kurs

Det høje guldpriser betyder, at folk sælger ud af deres guldsmykker, og det giver guldhandlerne gyldne tider på trods af krisen.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Gamle guldsmykker er vejen til årets julegave, drømmerejsen til Mauritius, en fladskærm eller måske et smut i Lalandia med familien.

Sådan lyder den nyeste reklametekst fra Nicuma - en netbaseret guldhandler, der på et halvt år har lavet en stor forretning ud af at konvertere privates arvesølv, guldsmykker og -tænder til klingende mønt. Det skriver Politiken.

- Når der er krise og krig, er det godt for os guldhandlere. Guldpriserne er fordoblet på et år, og jeg er sikker på, vi kommer op på et rekordhøjt niveau. Og så kan man omsætte sine værdier fra gemmerne, siger direktør i Nicuma Sidsel Glerup.

Nicuma er ikke den eneste guldforhandler, der profiterer af krisen. Cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen kan ikke finde brancher, der som guldhandlerne profiterer af krisen:

- Vi ser et nichemarked buldre frem. Forretningerne har kronede dage af to årsager: Enten fordi folk er tvunget til at sælge for at overleve, eller fordi de finder det attraktivt at sælge med de høje guldpriser, siger han.

Sidsel Glerup beretter om et ægtepar fra Fyn, der fandt to guldbarrer i gemmerne og til egen overraskelse fik 250.000 kroner til gengæld.

- Nogle gange får vi et helt gebis ind med guldkroner i. Der er historie og følelser i alle genstande, fortæller hun.