Galoperende energikæmpe ramt af elkrak

Det jyske energihandelsselskab Danske Commodities er med syvmileskridt på vej ind blandt de 25 største virksomheder i Danmark målt på omsætning. Men det seneste årsregnskab viser, at bundlinjen lider under de lave elpriser.

Henrik Lind står bag virksomhederne Lind Invest og Danske Commodities, der køber og sælger el. Sidstnævnte præsenterede i dag sit årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En seksdobling på fem år og en fordobling på to år. Man kan dårligt sige andet, end at energihandelsselskabet Danske Commodities har haft fart på.

I den netop offentliggjorte årsregnskab kan selskabet præsentere en toplinje på 2,5 milliarder euro - det er lidt mere end en fordobling fra år 2010.

I danske kroner er omsætningen på et stykke over 18 milliarder, og det placerer Danske Commodities lige uden for top-25 i dansk erhvervsliv - lige over NKT og Velux.

Og det er vel at mærke kun 10 år siden, at selskabet blev grundlagt.

På bundlinjen er der dog noget mindre at juble over i indeværende regnskabsår. Bruttoresultatet lider under det hårde marked for elhandel, og det slår igennem på årets resultat, der falder fra 32 millioner euro i 2013 til 6,9 milliioner euro i 2014.

»Året var karakteriseret ved significant pres på marginerne i energimarkedet,« skriver selskabet i sin årsrapport.

2014 har desuden været et år med både konsolidering og turbulens for Danske Commodities.

I juli valgte daværende administrerende direktør Torben Nordal Clausen at opsige sin kontrakt som følge af uenighed om strategien. Og stifteren af Danske Commodities, Henrik Lind, overtog chefstolen midlertidigt.

Hans afløser blevet fundet hen mod slutningen af 2014, da tyskeren Dirk Mausbeck tog plads i hjørnekontoret.

Desuden har Danske Commodities også har haft fokus på konsolidering generelt, og der er væsentligt færre medarbejdere i koncernen i dag end ved seneste regnskabsaflæggelse.

»Konsolideringsprocessen som Danske Commodities gennemgik i 2014 er gennemført. Som ethvert andet succesrigt selskab, vil vi konstant se på, hvordan vi kan forbedre vores omkostningseffektivitet og vores processer, men vores hovedfokus vil være på forretningen,« siger adm. direktør, Dirk Mausbeck i en pressemeddelelse.