Galaktisk mobilkamp er indledt

Samsungs nye topmodel Galaxy SIII skal stå distancen mod både iPhone 4S og en kommende iPhone 5.

Humøret var højt, da disse berlinere torsdag aften kom til smugkøb på Samsungs nye topmobilmodel, Galaxy S III. Foto: Fabrizio Bensch, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilgiganten Samsung har tirsdag morgen fyret sit hidtil skarpeste skyts af i kampen mod Apple.

I 28 lande i Europa og Mellemøsten - heriblandt Danmark - er den nye topmodel Galaxy S III lanceret med den hidtil største markedsføringskampagne i Samsungs historie. Galaxy S III går direkte i kødet på Apples iPhone-telefon, både den nuværende 4S- og en kommende 5-model, og allerede fra tidlig tirsdag morgen stod kunder i kø uden for butikker i den tyske hovedstad Berlin for at være blandt de første, der får en Galaxy S III.

Bedst forudbestilte til dato

Galaxy S III kan spore øjnenes bevægelser og dermed sikre, at skærmen ikke toner ned eller slukker, mens den er i brug. Mobiltelefonen har en skærm på 4,8 tommer (12,2 cm) og hører dermed til i den større ende af skalaen. iPhone 4S er på 3,5 tommer, HTCs nye One X er på 4,7 tommer. Samsung har dog afrundet hjørnerne på Galaxy S III, der derfor ikke virker så kolossal som forventet. Galaxy S III kører på Googles Android-styresystem og har stemmestyring, der ligesom Apples ikke fungerer på dansk.

Stort set alle større teleselskaber i Europa har taget Galaxy S III til sig og har markedsført den grundigt op til premieren, og ifølge en talsmand for den britiske del af verdens største mobilselskab, Vodafone, er Galaxy S III den Android-mobiltelefon, som flest til dato har forudbestilt.

Reel udfordrer til Apple

»Galaxy S III er en reel udfordrer til den kommende iPhone. Den vil sandsynligvis blive en af de mest solgte smartphone-telefoner i år,« siger analytiker Francisco Jeronomi fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.

Samsungs salg i januar-marts blev så stort, at Samsung nu er verdens største mobiltelefonproducent. Der blev solgt 44,5 millioner telefoner - eller 21.000 hver eneste time. Til sammenligning solgte Apple 35,1 millioner telefoner. Dermed har Samsung overhalet Nokia, der har siddet på tronen i mere end et årti. I efteråret blev Samsung verdens største producent af smartphonetelefoner.

Samsungs første Galaxy-telefon kom i 2010.