Gældstynget mediegigant fordobler overskuddet

ProSiebenSat1, der blandt andet ejer SBS Broadcasting i Danmark, fordobler overskuddet i 2010. Mediekoncernen skylder dog stadig 22,5 milliarder kroner.

Foto: Michaela Rehle
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske mediegigant ProSiebenSat1 kan se tilbage på et godkendt 2010. Torsdag kunne koncernen rapportere om en fordobling af overskuddet, der dermed stiger fra 1,3 mia. kroner i 2009 til 2,6 mia. kroner i 2010.

Omsætningen steg med omkring ni procent til 22,4 milliarder kroner, mens koncerndirektør Thomas Ebeling kunne skære godt to milliarder kroner af gælden. Den udgør dog stadig 22,5 milliarder kroner.

- ProSiebenSat1fik et storslået resultat i 2010. Vores succes er ikke bare resultatet af forbedrede økonomiske konjunkturer, men på grund af effekterne af vores arbejdsprocesser og velvalgte strategiske beslutninger, siger Thomas Ebeling i en pressemeddelelse.

Der har længe floreret rygter om, at den tyske mediekoncern arbejder på at sælge de skandinaviske tv-kanaler i SBS Broadcasting, men der var ikke nævnt noget om salg i koncernens forventninger til det kommende år i årsregnskabet. Tværtimod, lader det til:

- Som gruppe står vi stærkt til at fortsætte med at drage fordel af den nye vækst i underholdningsbranchen. Kun tv har magten og fascinationen til at bygge virkeligt stærke brands. De er basis for vores succes på alle platforme, lyder det fra koncernchefen.

Efter sigende arbejder ProSiebensat1 dog allerede på en værdifastsættelse af aktiviteterne med henblik på at sælge TV- og radiovirksomhederne i Belgien, Holland og Skandinavien. Herhjemme gælder det SBS TV, der har Kanal 4, Kanal 5 og Kanal 6.