Gældstyngede eksporterer bilen

Fidus. Skat betaler registreringsafgift tilbage til ejeren ved eksport af en bil. Dermed kan gældsplagede danskere sende bilen til udlandet og stikke af fra billånet.

Køb en dyr bil for lånte penge, eksportér den og stik pengene fra registreringsafgiften i lommen.

Sådan kan gældsplagede danskere slippe af sted med at tage en formue med til udlandet på bilfinansieringsselskabets regning. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fidusen er opstået som følge af, at man i 2005 gjorde det muligt at eksportere brugte biler fra Danmark og få 85 procent. af den tidligere betalte registreringsafgift igen. Loven siger, at Skat skal udbetale registreringsafgiften til bilens ejer - ikke til bilfinansieringsselskabet, der måske ejer hovedparten af bilen.

Store beløbDet er allerede sket, at danskere med ondt i sinde har benyttet sig af fidusen, oplyser sektorformand i brancheorganisationen Finans og Leasing Hugo Martinussen, der også er adm. direktør for Jyske Finans, til Jyllands-Posten:

- Vi har set eksempler på det, og det er ikke småbeløb, det drejer sig om. Ved en bil til 400.000 kr. kan en bilejer få udbetalt et par hundrede tusinde kr. På en bil til 800.000 kr. er det naturligvis endnu mere.

- trichs