Går Murdoch efter Yahoo?

Nu begynder rygterne at svirre igen. Rupert Murdoch er ifølge rygterne interesseret i at bytte journalistisk content til aktier og indflydelse i Yahoo. Nu skal Google udfordres.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”If you can’t beat them join them,” lyder et gammelt ordsprog. Nu har Rupert Murdoch lært lektien, thi ifølge Hollywood Reporter, et normalt velorienteret sladder-medie, skal News Corp efter opfordring fra en investerings-broker overveje at kaste penge i Yahoo.

Nu har Rupert Murdoch i årevis markeret sin foragt, grænsende til had, over for fx Google, som han mener ”stjæler” de surt udgravede nyheder, News Corp’s journalister producerer, og derfor har det i mange år været god kutyme at spekulere i en Murdoch-alliance imod netop Google. Men denne gang mener Hollywood Reporter at have ægte kilder på historien.

Nu mangler Yahoo ikke penge. Værdien af denne beskedne Google-konkurrent opgøres til i omegnen af 80 mia. kr., og Murdochs imperier svømmer jo ikke med likvidder, så hvordan mon den alliance kommer i stand? Jo, mener the Reporter, News Corp lægger i første omgang alle sine digitale aktiviteter over til Yahoo mod at få en ikke nærmere specificeret ejer-andel af søgemaskinen.

Kampen minder om den gamle duel mellem Beta og VHS-systemerne, hvor VHS løb af med sejren, og på den lange bane vil den største muskel naturligvis knuse den mindste, uanset hvor kraftig den end måtte udvikle sig. Og både Microsoft og AOL har gentagne gange forsøgt sig med både venlige og fjendtlige overtagelsesforsøg over for Yahoo.

Det der måske gør Rupert Murdochs alliance med Yahoo realistisk er to ring: For det første, at Google er på vej til et reelt verdensherredømme, og for det andet, at Murdoch har i kraft af News Corp’s journalistiske content noget virkeligt vigtigt at bytte med.

Noget tredje, der taler for bevægelsen i markedet, finder man ved at zappe over til Bloomberg, der rapporterer, at Yahoo har indledt et samarbejde med Goldman Sachs med det erklærede formål at forhindre fjendtlige overtagelser.