Gådefuld rigmands arvinger sælger ud

Fra 1995 og frem til sin død i 2008 samlede milliardæren Stig Husted-Andersen på godser - nu sælger arvingerne ejendomme i Danmarks tredjestørste godsimperium.

Stig Husted-Andersen, var bl.a. direktør og godsejer på Aalholm Slot indtil sin død i 2008. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da rigmanden Stig Husted-Andersen døde i marts 2008 i en alder af kun 63 år, efterlod han en milliardformue til døtrene Deirdre, Alexandra og Stefanie samt hustruen Inge.

Den gådefulde og pressesky milliardær samlede på godser med landbrugsjord og skove på Lolland, Falster og Vestsjælland, villaer og palæer i Nordsjælland samt dyre biler.

Han brugte sin ældste datter, Deirdre, som direktør i nogle af sine selskaber. Hun er i dag direktør i Codan Medical Holding og dermed den øverste i dynastiet Husted-Andersen.

Under Codan Gruppen hører landbrugsselskaberne under Danmarks tredjestørste gods Aalholm ved Nysted på Lolland. Milliardæren efterlod sig nemlig den over 700 år gamle herregård med en perlerække af godser med næsten 8.000 hektar landbrugsjord og skov.

Boet efter Stig Husted-Andersen er uden at have fået nogen medieomtale begyndt at sælge ud af arvesølvet. Det er sket i total diskretion, sådan som velhaveren bedst kunne lide det. Bl.a. er godserne Gottesgabe og Saunsøgaard tæt ved Nakskov til salg. Det sker på et tidspunkt, hvor priserne på ikke mindst store landbrugsejendomme og godser er under hårdt prispres. De er meget svære at sælge i en tid, hvor det er vanskeligt at låne penge til investeringer i landbrug.

Hvor meget boet indtil nu har fået solgt af landbrugs- og skovimperiet vides ikke. I juni 2008, tre måneder efter faderens død, forsikrede yngste datter, Stefanie, over for Berlingske Business ellers, at der ingen planer var om at sælge ud.

Det er »Landbrugsmæglerne«, der har fået opgaven at sælge de to nævnte ejendomme. Firmaet ønsker ikke over for Berlingske Business at svare på, om og hvilke andre godser under Aalholm der er til salg.

Stig Husted-Andersens far etablerede kort før Anden Verdenskrig industrivirksomheden Codan Medical. Efter at sønnen Stig havde overtaget virksomheden, udviklede han den til en verdensomspændende produktions- og salgsvirksomhed inden for hospitalsudstyr. En overgang havde Codan flere end 1.500 ansatte i bl.a. Danmark, Tyskland og USA. Årsomsætningen har ligget på omkring én milliard kroner. Fra 1995 og frem til sin død i 2008 lykkedes det Husted-Andersen via diskrete opkøb – gerne når prisen var i bund – at blive en af Danmarks største private jordbesiddere. Han havde skaffet sig midler til indkøb af både godser og erhvervsejendomme via fortjenesten på Codan.

Det har ikke været muligt at træffe Deirdre Husted-Andersen eller de øvrige arvinger for en kommentar.