G4S udpeger dansk bestyrelseskonges kronprins

Den tidligere adm. direktør i Danisco og forhenværende formand for Danske Banks bestyrelse, Alf Duck-Pedersen, har fået udpeget sin afløser i sikkerhedsfirmaet G4S.

Alf Duch-Pedersen kan se frem til at nyde sit otium, efter at G4S i dag har udpeget hans efterfølger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det britiske sikkerhedsselskab G4S har fundet manden, der skal afløse danske Alf Duch-Pedersen som bestyrelsesformand i selskabet. Valget er faldet på den britiske erhvervsmand John Connolly.

G4S gik igang med at lede efter Alf Duch-Pedersens afløser, da den 65-årige dansker meddelte, at han ville gå på pension.

"Jeg er meget glad for, at John har besluttet sig for at tiltræde bestyrelsen som min efterfølger. Han har stor erfaring med at arbejde i et globalt virksomhedsmiljø og i afdelinger, der har stor betydning for gruppen," siger Alf Duch-Pedersen.John Connolly har indtil maj i år været global bestyrelsesformand for revisions-sværvægteren Deloitte, en stilling han besad i fire år. Som Deloitte-formand blev han af den engelske gratisavis The Evening Standard kåret som en af Storbritaniens 20 mest indflydelsesrige erhvervsmænd, men samtidigt beskrev de ham også som en person, der "Tit tager fejl, men aldrig i er tvivl."

"Jeg er begejstret over at blive tilbudt at blive en del af G4S-bestyrelsen. Det er et fascinerende, globalt selskab, som i nogle lande spiller en nøglerolle i samfundet. Jeg ser frem til at blive en del af G4S-holdet og spille min rolle i den fortsatte udvikling," siger John Connoly, der overtager formandsposten den 7. juni.

Stærk ISS-kritik

Alf Duch-Pedersen og resten af G4S-ledelsen kom under voldsom kritik efter det fejlslagne forsøg på at købe ISS. Hele 425 mio. kroner kostede miseren i konsulentbistand, og flere investorer udtalte sig kritisk af Duch-Pedersens håndtering af overtagelsesfiaskoen. Specielt storinvestoren Parvus Asset Management var meget klar i spyttet."Vi mener helt sikkert, at der skal placeres et ansvar for den her fejlagtige handel, og det hviler på bestyrelsen generelt og bestyrelsesformanden i særdeleshed," skrev de dengang i Berlingske Business.

ISS-handlen fik ikke direkte konsekvenser for danskerens bestyrelsespost, men to måneder efter den barske udmelding meddelte Duch-Pedersen, at han ville gå på pension.

Alf Duch-Pedersen har tidligere været administrerende direktør i Danisco og bestyrelsesformand i Danske Bank.