G4S rammes af ny øvsag i Storbritannien

G4S må atter se sig hvirvlet ind i en uheldig sag i Storbritannien, hvor driften af et ungdomsfængsel møder heftig kritik.

Foto: PONTUS LUNDAHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skoletilsynet - Office for Standards in Education, Children's Services and Skills - har slået et sving forbi ungdomsfængslet Rainsbrook, og mens der intet er at udsætte på selve undervisningen, så er er det til gengæld blevet til flere grove anmærkninger, når det kommer til personalets omgang med børnene.

Det fremgik af Financial Times onsdag eftermiddag.

I rapporten kritiseres personalet for nedladende behandling af børnene, der også er blevet mødt med racistiske kommentarer. Desuden bemærker tilsynet, at dele af personalet var påvirkede af stoffer, mens de var på vagt.

Kritikken falder på et tidspunkt, hvor kontrakten på Rainsbrook og yderligere et af de tre ungdomsfængsler, som G4S driver, er i udbud. Kontraktværdien for Rainsbrook er på 11,4 mio. pund, eller 119 mio. kr., om året.

G4S driftsansvarlige Paul Cook erkender, at hændelserne - beskrevet af tilsynet - er helt uacceptable og understreger, at ledelsen har handlet hurtigt. G4S har blandt andet samarbejdet med skoletilsynet, og seks ansatte er afskediget.

Sagen om ungdomsfængslet G4S kommer efter et par regulære skandaler. Den første kom i 2012, da G4S ikke formåede at skaffe sikkerhedspersonale nok under OL i London, hvorfor politiet og militæret måtte indsætte ekstra personale over flere omgange.

I 2013 var G4S igen tilbage i overskrifterne på grund af en omstridt sag om overfakturering af elektroniske fodlænker. G4S havde blandt andet faktureret for fodlænker til fanger, der var tilbage i fængslet, og afdøde fanger.