G4S mister en kontrakt efter øvsag

G4S har genvundet én af to kontrakter på at drive træningscentre for unge kriminelle i Storbritannien.

Foto: PONTUS LUNDAHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en skandalesag om forholdene på Rainsbrook-centret, hvor G4S' drift mødte heftig kritik på grund af personalets omgang med børnene - som blandt andet blev mødt med racistiske kommentarer - og brug af euforiserende stoffer, er kontrakten for ungdomsfængslet gået til et andet selskab, Mtcnovo.

Til gengæld har G4S fået en femårig forlængelse i hus på drift af et andet center, Medway, som i forvejen har været under det dansk-britiske selskabs vinger siden 1998.

På grund af Rainbrook-skandalen i foråret blev det indskærpet, at G4S kun kunne få forlænget én af de to kontrakter i udbuddet i år. Det lykkedes til gengæld med Medway-aftalen, som har en værdi af 50 mio. pund (510 mio. kr.) over fem år. Rainbrook-kontrakten, som nu udfases, havde en lidt større værdi på 11,4 mio. pund om året.

- Vi er meget glade for at have fået kontrakten på at drive Medway i yderligere fem år, udtaler underdirektør Paul Cook fra G4S i en meddelelse.

- Vi kunne kun vinde et center under udbudsaftalen, men selvfølgelig er vi skuffet over at forlade Rainsbrook efter at have drevet centret i mere end 16 år, udtaler Paul Cook endvidere.

Centrene er for 12-17-årige briter, der har begået lovbrud, som ikke var alvorlige nok til at udløse ungdomsfængsel. Formålet er at give dem undervisning og forberede dem på at komme ud på arbejdsmarkedet. G4S driver også det tredje af den slags centre i England og Wales, som har navnet Oakhill.