G4S lurede på ISS i et halvt år

Interessen for ISS begyndte allerede i februar, men det tog et halvt år før G4S tog kontakt

G4S lå på lur i et halvt år, før de tog kontakt til ISS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
G4S har længe haft ambitioner om at udvide forretningen til at dække mere end de sikkerhedsopgaver, der står for langt størstedelen af omsætningen. Men organisk vækst ville tage for lang tid, og derfor har det dansk-britiske selskab været på udkig efter opkøbskandidater, fortalte adm. direktør i G4S Nick Buckles på en telekonference i dag.

"Vi har talt om at gå ind i facility management i de sidste to år, og nu er det endelig lykkedes. Vi kunne godt have taget mindre skridt og vokset organisk, men det ville hurtigt have taget fem år. Så vi er meget tilfredse med handlen med ISS," siger han.

Se web-TV: En trist dag for Danmark

ISS forsøgte i begyndelsen af 2011 med en børsnotering, der dog blev droppet i sidste øjeblik på grund af, at ejerne ikke kunne få den pris for aktierne, som de havde håbet. Børsnoteringen gav dog G4S mulighed for at smugkigge i ISS' forretningsmodel.

"Vi begyndte at se på ISS allerede i februar. Børsnoteringen betød, at vi havde adgang til utroligt mange oplysninger, som gjorde det muligt for os at gennemgå, hvor og hvordan vores forretning vil passe sammen med deres. Vi tog først kontrakt til ISS i juli, og derfra er det faktisk gået meget glat," siger Nick Buckles.

Læs bloggen: Danmark mister endnu et fyrtårn

Du har tidligere sagt, at denne type handler kun sker hvert 5-7 år. Hvad skal vi forvente fra G4S i den kommende tid?


"Der er ingen tvivl om, at den type handel ikke er noget, vi vil gøre igen foreløbigt. Nu skal vi have integreret de to virksomheder, og sørge for at alle synergier bliver udnyttet på de mange markeder, vi er på. Det vil tage to-tre, vil jeg vurdere, før det hele er helt perfekt, og før da skal I ikke forvente, at der sker mere fra vores side," siger G4S-topchefen.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi