G4S lover at samarbejde i fuskundersøgelse

Den dansk-britiske servicekoncern G4S lover at samarbejde med myndighederne, efter at den britiske justitsminister torsdag har bedt bagmandspolitiet starte en efterforskning af selskabets kontrakter om håndtering af elektroniske fodlænker.

Foto: PONTUS LUNDAHL

Justitsministeriet er en vigtig kunde, og G4S vil bidrage til at opklare sagen, erklærer selskabet i en meddelelse.

- G4S har samarbejdet fuldt ud med PWC's under undersøgelsen og vil samarbejde med alle undersøgelser af nuværende kontrakter i den fulde grad beskrevet af de kontrakter, lyder det i meddelelsen.

Tidligere torsdag bad justitsminister Chris Grayling sit bagmandspoliti, Serious Fraud Office, om at starte en efterforskning af kontrakterne med G4S og et andet selskab, Serco.

Ifølge ministeren har de taget overpriser for arbejdet og blandt andet faktureret regeringen for fodlænker til fanger, der er vendt tilbage til fængslet, har forladt landet, aldrig har været en del af fodlænkeprogrammet eller ligefrem er afgået ved døden.

G4S-aktien har lidt alvorligt under anklagerne og ligger torsdag eftermiddag 5,1 pct. lavere i kurs 18,59 på børsen i København under usædvanlig tung handel.

Ifølge justitsministeren har de to selskaber taget et tocifret millionbeløb i pund i overpris.

G4S understreger, at det ikke har modtaget et krav om tilbagebetaling til regeringen, men vil tilbagebetale enhver overfakturering, hvis der dukker nogen op.

- Vi er dedikeret til at have et tæt og åbent forhold til vores kunder. Vi sætter den højeste pris på kundeservice og integritet, og derfor tager vi justitsministeriets bekymring meget alvorligt, udtaler G4S-chef Ashley Almanza.

/ritzau/FINANS