G4S kunne ikke overbevise kritikerne

Det lykkedes ikke for G4S’ topchef at få overbevist de kritiske aktionærer om fornuften i at betale 44 mia. kr. for ISS. Handlen er dermed fortsat på vippen.

G4S-topchefen Nick Buckles (tv.) kom i går til København for at overbevise aktionærerne om fordelene ved at købe ISS. Her interviewes han sammen med ISS-topchefen Jeff Gravenhorst. Mødet blev holdt på det mondæne Hotel Skt. Petri. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke færre end 50 porteføljeforvaltere og analytikere havde fundet vej til gårsdagens investormøde på Hotel Skt. Petri i det indre København, hvor ledelsen i G4S og ISS gjorde et nyt forsøg på at overbevise de større aktionærer i G4S om fornuften i handlen. Men charmeoffensiven var tilsyneladende uden effekt. »Jeg blev ikke overbevist. Der kom ikke noget ny information frem i forhold til det, vi allerede har læst os til, så vores holdning er stadig, at vi stemmer nej til handlen,« siger Kasper Brix-Andersen, der er porteføljeforvalter i BankInvest. Og hos Carnegie Asset Management er dommen den samme.: »Jeg blev ikke specielt meget klogere af mødet. Det var G4S-ledelsens chance for at bringe nyt frem, men det skete ikke, så vi er fortsat negative over for handlen,« siger Peter Holt, porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management. Alle de aktionærer, som Berlingske fik fat på, var enten negative eller fåmælte, og Andreas Ramsing fra Alm. Brand Markets vurderer også, at G4S ikke vandt meget ved gårsdagens vigtige investormøde. »Jeg tror ikke, at de skeptiske investorer blev overbevist, så det er fortsat meget svært at sige, om handlen går igennem. Det kan både blive en dreng og en pige,« siger han.

Positive aktionærer søges

Helt overordnet stiller de kritiske aktionærer sig tvivlende over for det strategiske rationale i handlen, ligesom det vurderes, at prisen på 44 mia. kr. er for høj, samt at det bliver svært at realisere synergier for de lovede 100 mio. pund - ca. 850 mio. kr.

»Vi har svært ved at se det strategiske rationale i at gennemføre et køb af ISS, og vi er meget kritiske over for de synergieffekter, som ledelsen siger, at der vil være ved denne fusion. Vi frygter faktisk, at der vil være negative synergier ved en fusion, som den her, og derudover synes vi, at prisen er for høj, samt at den eksponering, som det nye G4S vil have efterfølgende, er mindre attraktiv, end det vi som aktionærer har i dag,« siger Kasper Brix-Andersen. Han tror da heller ikke, at det vil lykkes for G4S at sikre sig opbakning fra de nødvendige 75 pct. af stemmerne på generalforsamlingen 2. november i London.

»Jeg har ikke mødt nogen, der synes, at handlen er en god idé. Det er svært at se det positive, og foreløbig er G4S-aktionærerne bare blevet fattigere,« konstaterer Peter Holt med reference til G4S’ store aktiekursfald, efter at handlen blev annonceret. De institutionelle, danske investorer repræsenterer omkring fem procent af stemmerne i G4S, mens den samlede danske aktionærskare tæller omkring 12 procent af stemmerne i G4S.

Topchef fortsat optimistisk

G4S-topchef Nick Buckles har dog en anden udlægning af investormødet, som han overvejende fandt positivt. »Vi havde de samme udfordringer, som vi har mødt den seneste uge, hvor vi har talt med omkring 200 investorer. Bekymringerne er de samme, men vi kom ret detaljeret omkring det meste, så det var livligt, men godt,« vurderer Nick Buckles.

»Vi ved ikke, om folk er positive eller negative, før de stemmer, men vi forlod rummet med fornemmelsen af, at de var ret positive,« tilføjer topchefen, der har meget på spil, da generalforsamlingen også vil være en slags tillidsafstemning omkring bestyrelsen og ledelsen i G4S. I modsætning til opfattelsen i BankInvest og Carnegie Asset Management mener Nick Buckles, at aktionærerne faktisk har en god forståelse for det strategiske potentiale i købet af ISS, som ifølge topchefen er drevet af kundernes efterspørgsel på totalløsninger, som det kombinerede selskab vil kunne levere, mens det er prisen og størrelsen af handlen, der vurderes at bekymre investorerne.