G4S-konkurrent overrasker positivt på toppen

Det britiske selskab Serco, der er konkurrent til dansk-britiske G4S, formåede at levere en bedre ventet omsætning i den første halvdel af året, end korpset af analytikere på forhånd havde spået.

Foto: ANDY RAIN.
Læs mere
Fold sammen

Sercos omsætning i første halvår beløb sig til 1,79 mia. pund, hvilket var en tilbagegang fra 2,03 mia. pund i samme periode året før. Resultaterne var dog bedre end ventet, da analytikerne havde ventet et fald til 1,73 mia. pund, skriver Bloomberg. Estimatet var dog kun baseret på tre analytikere.

Serco, der leverer en lang rækker løsning til virksomheder, blandt andet drift af fængsler og skoler, kunne derimod notere en fremgang i driftsindtjeningen.

Driftsoverskuddet før særlige poster steg med 2,3 mio. pund til 59,8 mio. pund i første halvdel af 2015, men særlige poster - der blandt andet tæller en nedskrivning på 70 mio. pund - trækker ned i det samlede billede og gør, at Serco må notere et underskud på bundlinjen.

Selskabet skriver i regnskabet, at omsætning og indtjening "fortsat vil være under pres i 2016".

Sercos aktionærerne kan desuden konstatere, at de ikke får udbetalt et udbytte i modsætning til sidste år, hvor den britiske koncern sendte 3,1 pence per aktie tilbage.

Investorerne virker dog til at tage godt imod regnskabet. Serco-aktien stiger 4,8 pct. på børsen i London.