G4S har fremgang korrieret for store frasalg

Det dansk-britiske vagt- og serviceselskab G4S oplevede fremgang i 2014, hvis man korrigerer for de store frasalg, som selskabet har gennemført i løbet af sidste år. Selskabet løfter sit udbytte med godt 3 pct.

Foto: PONTUS LUNDAHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet realiserede en underliggende omsætning på 6750 mio. pund mod 6496 mio. pund i 2013, mens driftsresultatet (EBITA) underliggende steg til 424 mio. pund fra 393 mio. pund i 2013.

På bundlinjen hentede G4S et underliggende overskud på 210 mio. pund mod 188 mio. pund året før. Selskabet foreslår udbetaling af udbytte på samlet 9,24 pence per aktie for regnskabsåret 2014 - et løft på godt 3 pct. sammenlignet med året før.

- Selskabet leverede god fremgang med den strategiske plan med kommerciel, operationel og finansiel fremgang i løbet af 2014. (...) Der er stadig meget at gøre for at forløse det fulde potentiale af vores strategi, men vi venter at gøre yderligere fremskridt i 2015, siger Ashley Almanza, der er administrerende direktør hos G4S, i regnskabet.

Som vanligt afleverer G4S ikke deciderede finansielle forventninger til indeværende år, men selskabet ser positive langsigtede udsigter for efterspørgslen på G4S' kerneservices og regner med at kunne levere "vedvarende og profitabel vækst."

/ritzau/FINANS