G4S går tilbage på både top- og bundlinje

Det dansk-britiske vagt- og sikkerhedsselskab G4S oplevede tilbagegang i såvel omsætningen som indtjeningen i første halvår 2013, viser regnskabet for perioden onsdag morgen.

Foto: PONTUS LUNDAHL. G4s
Læs mere
Fold sammen

Samtidig lancerer selskabet en kapitaludvidelse for at styrke balancen og udsteder 141 mio. nye aktier.

Selskabet kom således ud af perioden med en omsætning på 3648 mio. pund mod 3402 mio. pund i første halvår 2012, mens driftsresultatet (EBITA) lå stort set uændret på 201 mio. pund mod 202 mio. pund i den tilsvarende periode sidste år. EBITA-resultatet er eksklusive restruktureringsomkostninger.

Sammenligningstallene er dog revideret kraftigt, og reelt er der tale om et fald i omsætningen på mere end 250 mio. pund.

EBITA-marginen landede på 5,5 pct. mod 5,9 pct. i første halvår 2012, mens det underliggende nettoresultat inklusive minoriteter blev 93 mio. pund sammenlignet med 116 mio. pund i samme periode i fjor.

Selskabet har derudover nedskrivninger, ekstraordinære omkostninger og restrukteringsomkostninger på 299 mio. pund i første halvår, som ikke er indregnet i ovenstående resultater.

Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans ventet en omsætning på 3808 mio. pund, et driftsresultat (EBITA) på 212 mio. pund, en EBITA-margin på 5,6 pct. samt et nettooverskud inklusive minoriteter på 78 mio. pund. Estimaterne er ligeledes eksklusive restruktureringer.

Inklusive restruktureringer, udgifter til opkøb og andre engangsposter fik G4S et underskud på 196 mio. pund - eller knap 1700 mio. kr. i første halvår.

G4S kommer desuden fortsat ikke med finansielle forventninger, men regner med igen at forbedre sine driftsmarginer på mellemlang sigt. På kort sigt - igennem 2013 - venter G4S fortsat pres på marginerne, der har været hårdt ramt i første halvdel af året.

- Vores fokus i 2013 er at investere i toplinjevækst og operationel kapacitet og at begynde restruktureringer på en række forretningsområder. Vi forventer, at 2013 bliver et konsolideringsår og præget af de tiltag, som vi tager for at skabe fordele fra 2014 og fremadrettet, skriver G4S i regnskabet og fortsætter:

- På mellemlang sigt forventer vi, at selskabet begynder at levere attraktiv omsætningsvækst, og vi forventer, at operationelle tiltag over en bred vifte af områder vil sikre mulighed for at forbedre marginerne over tid.

Blandt andet har G4S påbegyndt restruktureringer i Storbritannien, Irland og Europa, der vil koste 30-35 mio. pund i både 2013 og 2014. Indregnet i første halvår 2013 er 3 mio. pund. Samtidig er der indregnet nedskrivninger på 262 mio. pund og et tab på 34 mio. pund fra ikke fortsættende aktiviteter og opkøb.