G4S fyrer ansatte efter tv-program om magtmisbrug blandt unge

Et tv-program på den britiske tv-kanal BBC har nu fået G4S til at fyre fire ansatte, der brugte unødig magt overfor en række børn, der har været anbragt på den lukkede institution Medway Secure Training Centre i Kent i Storbritannien, som G4S styrer.

Foto: ADRIAN DENNIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Efter at have set optagelserne i BBC Panorama-program, kan vi bekræfte, at vi tager følgende foranstaltninger: Fire af de ansatte er opsagt med øjeblikkelig virkning, tre andre ansatte vil fortsat være suspenderede, mens en leder er blevet fjernet fra sit job indtil yderligere undersøgelse, skriver G4S Children's Services på sin hjemmeside.

Det drejer sig om, at nogle ansatte på Medway Secure Training Centre ikke har opført sig korrekt over for de børn, der bor på centret. Der bor 56 børn på den lukkede institution - hovedsageligt drenge - i alderen 12 til 17 år.

Anklagerne i tv-programmet går blandt andet på, at en teenager flere gange er blevet slået i hovedet, at man har fastholdt børn, så de har haft vanskeligt ved at trække vejret, og at børnene er blevet truet verbalt.

- Vi er forfærdede over opførslen af ​​visse medlemmer af personalet på Medway Secure Training Centre, som er vist i programmet, og jeg vil gerne undskylde personligt til de unge mennesker involveret i disse hændelser, siger Paul Cook, G4S administrerende direktør for G4S Children's Services, i en pressemeddelelse.

G4S Children's Service har efter programmet blev sendt i tv i slutningen af sidste år, bedt om kopier af alle de beviser, der er indsamlet af BBC.