G4S-formand kan ånde lettet op

Alf Duch-Pedersen ser trods voldsom kritik ud til at bevare formandsposten frem til forårets generalforsamling.

G4S' pressede bestyrelsesformand, Alf Duch-Pedersen, kan sandsynligvis beholde posten frem til forårets ordinære generalforsamling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Flere kritiske aktionærer har været hurtige til at pege på G4S' bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen som den hovedansvarlige for det mislykkede og upopulære forsøg på at købe ISS og opfordret ham til at gå af.

Men han har ikke selv planer om at gå, og G4S-topchef Nick Buckles, der også sidder i bestyrelsen, har over for britisk presse nu fastslået, at en enig bestyrelse bakker "fuldstændig op om formanden."

Og selv de mest kritiske aktionærer, der ønsker en ny formand, vil heller ikke skabe yderligere uro ved at samle nok vrede aktionærer til en ekstraordinær generalforsamling for at vælte formanden. Dermed kan Alf Duch-Pedersen sandsynligvis beholde posten frem til den ordinære generalforsamling i maj 2012.

"Vi laver ikke noget proaktivt forsøg på at samle aktionærerne. Vi har meldt ud, hvad vi synes, at der skal ske, så alle ved det vidt og bredt," siger Mads Eg Gensmann fra den kritiske aktionær Parvus Asset Management.

Mads Eg Gensmann var tirsdag hurtig til at ytre over for Berlingske Business, at Alf Duch-Pedersen som den ansvarlige for opkøbsforsøget burde gå af.

Håber ro kan give aktiecomeback

Alf Duch-Pedersens svar har været, at han ikke har planer om at trække sig, men at han nu vil tage kontakt til de kritiske aktionærer for at diskutere forløbet omkring det mislykkede forsøg på at købe ISS.

"Alf Duch-Pedersen vil tage en snak med aktionærerne, også os, og så tager vi de samtaler og finder ud af det den vej rundt. Selskabet skal også have lov til at få noget ro til at komme videre," siger Mads Eg Gensmann.

Centrale aktører i børsmarkedet vurderer også, at det vil være klogeste at vente til foråret, så der ikke skabes mere uro om selskabet, og med meldingen fra Parvus Asset Management, der i offentligheden hidtil har været den mest kritiske aktionær, så tyder noget på, at det bliver de kritiske aktionærers taktik at vente til forårets generalforsamling.

Det vil give Alf Duch-Pedersen mulighed for at trække sig i ro, så der undgås mere ballade, som kunne presse den i forvejen svækkede aktiekurs i G4S yderligere.

Investorerne nærmer sig også årsafslutning, så der er behov for, at G4S-aktien indhenter så meget af det tabte som muligt, inden bøgerne lukkes. G4S stiger lidt onsdag, men ligger stadig godt ni pct. lavere, end før opkøbsforsøget blev annonceret. Det svarer til et samlet tab i børsværdi på mere end tre mia. kr.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi