G4S-formand: Bliver på pinden

Trods utilfredshed fra storinvestorer oven på det fejlslagne køb af ISS overvejer bestyrelsesformand i G4S, Alf Duch Pedersen ikke at gå af.

Alf Duch-Pedersen er trods pres fra storinvestor fast som en klippe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

"Vi mener helt sikkert, at der skal placeres et ansvar for den her fejlagtige handel, og det hviler på bestyrelsen generelt og bestyrelsesformanden i særdeleshed".

Så klar i spyttet var storinvestoren i G4S Parvus Asset Management tidligere på dagen i en udtalelse til Berlingske. Det kommer oven på det fejlslagne ISS-opkøb, der trods et sammenbrud stadig kommer til at koste G4S 432 millioner kr. i gebyrer - og aktionærerne har tabt mere end tre milliarder kroner i tilbudsperioden.

Trods den skarpe kritik vil Alf Duch Pedersen ikke tale om at gå af fra posten som bestyrelsesformand i G4S. Men skal han i dialog med de kritiske aktionærer nu.

"Jeg vil tage kontakt til de aktionærer, der vil tale med mig. Jeg kan godt forstå, at der er nogle, som vil diskutere forløbet med bestyrelsen, men jeg har ikke nogen planer om at gå af. Bestyrelsen, herunder jeg, er på valg én gang om året på den ordinære generalforsamling, og i mellemtiden vil jeg tage kontakt til aktionærerne og høre, hvad deres kommentarer er," siger Alf Duch Pedersen til Berlingske.

Parvus Asset Management udtalte, at de støtter op om den administrerende direktør Nick Buckles, men at de samtidig mener, at G4S har brug for en bestyrelse og en formand, der kan identificere den rigtige vej at gå for at gennemføre en strategi.

Det er dog ikke den opfattelse, Alf Duch Pedersen har af situationen, og han ser det ikke som et udtryk for mistillidserklæring til bestyrelsen.

"Det er ikke sådan, de har kommunikeret det. De synes, at handlen er for stor under disse makroøkonomiske forhold, men der er stor opbakning til at fortsætte G4S, som det er, og også opbakning til ledelsen," udtaler Alf Duch Pedersen.