G4S får talknuser for bordenden

Alf Duch-Pedersen afløses som formand i kølvandet på det fejlslagne købstilbud på ISS af en britisk sværvægter.

Alf Duch-Pedersen går af som formand for G4S - tidligere i år blev han afløst på posten som formand for Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Den globale sikringskoncern G4S meddeler, at der er valgt ny formand for selskabet. Det bliver som tidligere foreslået John Connolly, der overtager stafetten fra danske Alf Duch-Pedersen.

Den detroniserede formand kom under skarp beskydning, da selskabet lagde et 44 milliarder kroner stort bud på den danske service- og rengøringskoncern ISS, som ikke var afstemt med flere, store aktionærer. Alene konsulentydelserne i forbindelse med opkøbsforsøget kostede G4S omkring 440 millioner kroner, og koncernchef Nick Buckles måtte da også vinke farvel til en forventet bonus på 6,7 millioner kroner.

Den 65-årige Alf Duch-Pedersen har været medlem af bestyrelsen for G4S siden 2004 og formand siden 2006. Han afløses af John Connolly, som må betragtes som en abslout sværvægter inden for britisk og internationalt erhvervsliv i kraft af sin indflydelse på revisions- og rådgivningsgiganten Deloitte gennem mange år.

John Connolly stod blandt andet bag integrationen af dele af konkurrenten Arthur Andersen, efter dette firma faldt fra hinanden i kølvandet på Enron-skandalen. Connolly har de seneste fire år og indtil maj i år været global formand for Deloitte, og han er i Storbritannien berømt eller berygtet for at modtage en af de højeste lønninger i branchen: Det blev i 2008 kendt, at han modtog en check på 5,7 millioner britiske pund om året for sit arbejde hos Deloitte.