G4S får ros for fængselsarbejde i Storbritannien

I en rapport fra de britiske myndigheder roses vagt- og sikkerhedsselskabet G4S for sit arbejde i ungdomsinstitutionen Medway Secure Training Centre i Kent, England.

Efter megen kritik kan G4S sole sig i lidt ros for driften af et britisk ungdomsfængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MOIR

Det dansk-britiske selskab har ellers været inde i en turbulent periode gennem det seneste år, der har koster ridser i image-lakken og skabt tvivl om evnen til at vinde flere offentlige kontrakter på hjemmemarkedet i Storbritannien.

Selskabet har været omgæret af dårlige sager - senest sagen om prisfusk med kontrakter vedrørende elektroniske fodlænker - og det har lagt en dæmper på aktiekursen, men der er altså også positive elementer.

I inspektionsrapporten fra Medway Secure Training Centre, som G4S vandt en forlængelse af driften på i begyndelsen af 2013, fremhæves den overordnende drift af institutionen som »god« - svarende til den næsthøjeste karakter.

Blandt andet den daglige kontakt mellem personalet og de unge indsatte roses og fremhæves som »konstruktiv«, mens også paratheden til at vende tilbage til samfundet er fremhævet som et positivt element i rapporten fra Her Majesty's Inspectorate of Prisons, HMIP.

G4S vandt i februar en forlængelse på 23 måneder af kontrakten på drift af Medway Secure Training Centre, som ellers stod til at udløbe i 2013. G4S har drevet institutionen siden dens åbning i 1998.