G4S er på vej mod bedste børsdag i mindst et årti

Den dansk-britiske sikringskoncern G4S har en af sine bedste børsdage nogensinde efter præsentationen af regnskabet for første halvår.

Foto: © Luke MacGregor / Reuters. Ashley Almanza, G4S topchef.
Læs mere
Fold sammen

Fremgang på de fleste regnskabsposter har udløst et kurshop på 16 pct. til 20,16 kr. på børsen i København. I London stiger aktien med 18 pct., hvilket ifølge Bloomberg er den største kursfremgang i mindst 12 år.

Den britiske storbank Barclays bruger imidlertid ikke alt for mange superlativer om regnskabet, men betegner det ifølge Bloomberg News som "anstændigt". Barclays hæfter sig ved en organisk vækst på 5 pct., en marginforbedring på 2,7 pct.point samt vundne kontrakter.

Især udviklingen i Europa beskrives af Barclays som stærk, mens det britiske og amerikanske marked klarede sig værre end ventet.

Børshuset Stifel skriver i sin regnskabskommentar, at regnskabet viser, at G4S er på vej i den rigtige retning. Ud over regnskabstallene som betegnes som "gode", hæfter det amerikanske børshus sig ved, at G4S udbetaler et uændret interimudbytte på 3,59 pence per aktie. Dermed er bekymringer i markedet om, at interimudbyttet ville blive sænket, gjort til skamme.

For de fortsættende aktiviteter steg omsætningen i G4S med 5 pct. til 3086 mio. pund i årets første seks måneder, mens driftsoverskuddet, PBITA, leverede et løft på 8 pct. til 199 mio. pund.

Efter skat tjente G4S 102 mio. pund - en forbedring fra 90 mio. pund i samme halvår af 2015.

Den gode modtagelse af regnskabet kommer efter en lang periode med modvind til G4S-aktien. I 2015 faldt aktien med 11 pct., og trods onsdagens fremgang er G4S fortsat dykket omkring 13 pct. i år.