G4S-boss: Vi fejlvurderede markedet

Dagen derpå for en fejlslagen handel af de større kryber Nick Buckles til korset.

Nick Buckles, adm. direktør i G4S. fejlvurderede investorernes magt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Han indrømmer, at han fejllæste markederne oven på kollapset af det 44 mia. store opkøb af danske ISS, hvor G4S mødte så stor modstand fra aktionærerne, at de måtte aflyse opkøbet af ISS allerede i går tirsdag. Det skriver Financial Times.

"Vi fremviste en god handel til aktionærerne, men vi fejlvurderede markedet. Set i bakspejlet, så var aktionærerne ikke tilfredse med størrelsen på handlen," siger Nick Buckles.

Efter den voksende og massive utilfredshed frem mod generalforsamling, der var planlagt i dag onsdag, har Nick Buckles ellers været på charmeoffensiv hos sine aktionærer. Han har deltaget i 50 møder med omkring 200 aktionærer i løbet af de sidste to uger, men som han selv udtaler, så formåede han ikke at sælge ideen til investorerne.

"Det bliver udfordringen fremover at sælge ideerne til investorerne. Det klare budskab fra aktionærerne er, at de kan lide virksomheden, som den er," siger Nick Buckles.G4S måtte droppe fusionen mindre end 48 timer forud for et potentielt ydmygende nederlag på sin generalforsamling onsdag, efter at en række aktionærer truede med at nedstemme handlen.

Købet ville ellers have skabt verdens største sikkerheds- og rengøringsvirksomhed. Det ville med 1,2 mio ansatte i mere end 130 lande være  blevet den næststørste private arbejdsgiver efter Walmart. Det var især størrelsen på handlen, der skræmte investorerne væk.