Fyringssæson i TDC til efteråret

Til efteråret vil mellem 600-700 af TDC's medarbejdere stå uden job.

TDC's topchef Carsten Dilling Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når efteråret nærmer sig vil en del TDC-medarbejdere miste deres job. Virksomheden regner med at skulle fyre mellem 600-700 personer. Meldingen kommer op til præsentationen af virksomhedens halvårsregnskab onsdag.

"Vi har løbende effektiviseret forretningen de seneste fem-seks år. Hvert år er der faldet mellem 400 og 1.000 stillinger bort, og vi har selvfølgelig planlagt en tilsvarende reduktion i år", siger TDC's topchef Carsten Dilling til Jyllands Posten.

Ifølge TDC's regnskab for 1. kvartal er der allerede 202, der har mistet deres job - svarende til 2,5 procent af medarbejderstablen. Sammenlignet med 2012 lå det samlede antal fyringer på 775 - 8,7 procent af virksomhedens medarbejdere. Og nu vil virksomheden altså endnu engang fyre en større flok medarbejdere.

Der er spekulationer internt i virksomheden, der går på, at omkring 400 vil stå uden arbejde i efteråret. Det sker i forlængelse af ændringerne i organisationen i maj. Carsten Dilling afviser dog, at det vil få ham til at fyre ekstra flere folk. Men fyringer det kommer der.

"Det er klart, at nogle funktioner vil overlappe som følge af organisationsændringen. Men det er ikke sådan, at der af den grund opstår en kæmpe fyringsrunde. Ændringen er egentlig bare med til at identificere de planlagte reduktioner, som vi budgetterer med for i år,", siger TDC's topchef til Jyllands Posten.