Fyret vindmølle-chef: Jeg kommer igen

Jesper Øhlenschlæger mener ikke, at der har været et kultur-sammenstød mellem ham og dele af Skykon-aktionærerne. Serie-iværksætteren er klar til at bygge ny virksomhed op.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Jeg må indrømme, at det kommer bag på mig, at jeg skal stoppe. Jeg er meget bevidst om, hvad jeg er god til, og hvad jeg måske ikke er så stærk til. Så derfor ved jeg også, at der altid kommer et tidspunkt, hvor en anden skal tage over efter mig," siger Jesper Øhlenschlæger, der tidligere i dag blev fyret som adm. direktør for Skykon.

"Jeg kan bygge ting op, få det til at ske hurtigt og brande en virksomhed. Men det er ikke mig, der finjusterer de sidste 2 pct. af kapacitetsomkostningerne. Her mente et flertal i bestyrelsen så, at tiden var moden til, at få en profil ind, som har et lidt andet fokus end mig," siger Jesper Øhlenschlæger til Business.dk.

Har du fået at vide, at det er derfor, at du skal stoppe?

"Nej, det har jeg ikke. Skykon er jo også ejet af en kapitalfond, og de er jo ikke altid fordi, at de kommunikerer vildt og voldsomt," siger han.

Business.dk skrev tidligere i dag, at Jesper Øhlenschlæger måtte forlade posten, bl.a. fordi at der har været et kultur-sammenstød mellem ham og Risvig Pedersen-brødrene, som er mere beskedne og diskrete jyder sammenlignet med den bramfri, buldrende Øhlenschlæger, der ikke er bange for at være lidt stor i slaget.

"Det kan jeg virkelig ikke genkende, at der skulle være et kultursammenstød. Jeg har sågar spurgt dem, efter jeg læste Jeres artikel, og det kunne de heller ikke genkende. Og jeg har jo altså i flere år lavet investeringer sammen med dem," siger Jesper Øhlenschlæger.

Han fortæller, at han nu skal igang forfra igen med et nyt projekt.

"I første omgang vil jeg yde den indsats der skal til, som aktionær i Skykon, for at virksomheden får succes. Derudover skal jeg igang igen med et eller andet projekt. Det har jeg jo prøvet mange gange før, og jeg finder altid på noget. Jeg ved ikke præcist, hvad det skal være, men vind er utroligt spændende," siger Jesper Øhlenschlæger til Business.dk.