Fyret vindchef i flæsket på kapitalfond

Den nu afskedigede Skykon-chef Jesper Øhlenschlæger havde det svært med en af ejerne, kapitalfonden EQT, der forsøgte at give ham mundkurv på.

Jesper Øhlenschlæger siger, at fyringen af ham ikke blev eksekveret af bestyrelseformand Kaj Thorén, men af kapitalfonden EQT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Der sidder en kapitalfond, EQT, som har uforholdsmæssig stor magt og som i øvrigt pådutter mig, at jeg ikke må være udadvendt - herunder tale med pressen. Som forsøger at gennemføre en direktionsinstruks, der siger, at jeg ikke skal lege med Poul Nyrup Rasmussen Lindø Offshore Center eller tage initiativer som Global Wind Initiative. Deres besked er: Vi er en kapitalfond, og vi ønsker ikke at udtale os om noget som helst. Derfor skal du ikke løbe rundt og fortælle om Skykon,« siger Jesper Øhlenschlæger til epn.dk.

Jesper Øhlenschlæger siger også, at fyringen af ham ikke blev eksekveret af bestyrelseformand Kaj Thorén. Det var kapitalfonden EQT, der smed den nu forhenværende direktør ud af domicildøren.

»Det er normalt bestyrelsesformanden, man taler med i forbindelse med den adm. direktørs fratrædelse. Men jeg har slet ikke talt med Kaj Thorén. Han har intet at sige i Skykon. Det er EQT, som har det afgørende ord,« siger Jesper Øhlenschlæger i interview med Epn.dk.

Ifølge ham var fyringen det afsluttende punktum i en lang uenighed, hvor kapitalfonden har prøvet at fortælle direktøren op til flere gange, hvordan virksomheden skulle ledes.

I mellemtiden har Skykon på to år udviklet sig fra at være leverandør i vindmølleindustrien til et selskab med en omsætning i milliardklassen. Målet var, at Skykon i 2010 skulle passere et salg på 2,5 mia. kr. for i 2012 at indtage pladsen som en af verdens førende leverandører til de store vindmølleproducenter.

»Baggrunden for, at jeg er fratrådt som adm. direktør, er, at vi er uenige om, hvor hurtigt virksomheden skal vokse. Derfor har vi en bestyrelse, der hænger i bremsen og ikke vil være med til at eksekvere på de planer, vi har lagt,« siger Jesper Øhlenschlæger til Epn.dk.