Fyret topchef bliver nummer 1 hos HP

Hewlett-Packard vælger fyret SAP-topchef som afløser for Mark Hurd, der måtte gå i en sexsag.

SAPs tidligere topchef, Léo Apotheker, der blev fyret i februar, overtager nu roret i verdens største IT-producent, Hewlett-Packard. Foto: Arne Dedert, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mange ugers gætterier valgte verdens største IT-producent, Hewlett-Packard (HP), torsdag aften at udpege den tidligere topchef for softwarevirksomheden SAP som afløser for Mark Hurd, der måtte gå efter en sexsag.

Léo Apotheker, der er født i Tyskland, er udpeget som ny topchef for HP - den tredje på ti år. Det sker fra 1. november, hvor han samtidig indtræder i HPs bestyrelse.

Fyret i februar

Léo Apotheker var i flere end 20 år hos SAP, der er verdens største producent af software til virksomheder. Her deltog han i udviklingen af mange af de kerneprodukter, som SAP i dag anvender. Han stod i et enkelt år i spidsen for SAP frem til februar 2010, hvor hans post blev overtaget af hele to personer, heriblandt danskeren Jim Hagemann Snabe. Det skete, da Apothekers kontrakt »efter gensidig aftale« ikke blev forlænget.

Læs også: Forlig i sag om sexramt topchef

Den 56-årige Leo Apotheker var selv medtopchef sammen med den tidligere koncernchef, Henning Kagermann, fra april 2008 og et år frem. Under finanskrisen har SAP lidt og måtte sidste år ud i en fyringsrunde af 3.000 medarbejdere - den første i selskabets historie.

HP-chef måtte gå efter sexsag

Mark Hurd blev 6. august fyret, efter at det kom frem, at han havde afleveret slørede bilag, der angiveligt skulle skjule et udenomsægteskabeligt forhold med en 50-årig tidligere skuespiller, Jodie Fisher, som HP havde ansat til at stå for en række markedsføringsarrangementer. Hun beskyldte ham for sexchikane, hvilket HPs interne undersøgelser dog ikke kunne bekræfte. Hurd fik kort efter job hos sin gode ven, IT-giganten Oracles medstifter og topchef Larry Ellison, hvilket medførte et juridisk slagsmål mellem Oracle og HP, som dog nu er bilagt.