Fyret topchef bliver formand for KMD

Det gamle Kommunedatas nye ejer sætter tidligere SAP- og HP-topchef ind som ny bestyrelsesformand.

Léo Apotheker arbejder i dag for KMDs nye ejer, den amerikanske kapitalfond Advent, som nu sætter ham ind som bestyrelsesformand i KMD. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, der først blev fyret på gråt papir af verdens største softwareleverandør til erhvervslivet og siden af verdens største IT-producent, bliver nu formand for bestyrelsen i KMD, det tidligere Kommunedata, i Danmark.

Léo Apotheker er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for KMD, der er den største private IT-leverandør i Danmark, efter at den amerikanske kapitalfond Advent i oktober købte KMD for et ikke offentliggjort milliardbeløb.

Fyret to gange

Léo Apotheker blev fyret fra tyske SAP i februar 2010, hvorefter den dansk-amerikanske duo, Jim Hagemann Snabe og Bill McDermott, tog over og siden har fået SAP til at storme fremad.

I august 2010 fyrede Hewlett-Packard (HP) sin daværende topchef, Mark Hurd, efter ikke beviste beskyldninger om sexchikane mod en medarbejder. Ind kom i stedet Léo Apotheker, men efter kun 11 tumultariske måneder i førersædet med konstant nye retningsudmeldinger røg han ud igen, og den tidligere eBay-direktør Meg Whitmann har derfor siden september 2011 forsøgt at rette skuden op igen. Hendes seneste meldinger er, at det vil tage endnu et års tid, før HP igen er på fode.

Léo Apotheker træder ind i KMDs bestyrelse som repræsentant for Advent International, hvor han i dag er tilknyttet som strategisk rådgiver. Fra sin tid i SAP vil han kende til KMD, som har lagt sine lukkede, egenproducerede systemer, som de fleste kommuner anvender, om til netop SAP-software som »bund« for byggeklodserne.

Direktionen kommer også med

Andre nye ansigter i KMDs bestyrelse er John Woyton og Fred Wakeman, begge fra Advent. Michael Christiansen fortsætter i bestyrelsen. Medarbejderrepræsentanterne Erik Lykke Hansen, Else Bergman, Bjerne Kaj Nielsen og Christian Thulstrup fortsætter ligeledes. Nu træder også KMDs administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, samt den daglige leder, Carsten Fensholt, ind.

Det danske pensionsselskab Sampension meddelte tidligere på dagen, at det har købt sig ind med omkring 10 procents ejerandel.

KMD omsatte sidste år for 4,226 milliarder kroner og havde et driftsresultat på 577,1 millioner kroner. Indtjeningsmargenen var i 2011 på 16,3 procent mod 13,3 procent i 2010.

KMD er oprettet i 1972, hvor en række kommunale EDB-centraler blev slået sammen.

Der er 3.200 ansatte i fem afdelinger i Danmark.