Fyret Skat-chef har fået nyt job

Et halvt år efter fyringen fra Skat har Jesper Rønnow Simonsen fundet nyt arbejde hos det skandinaviske konsulenthus, Qvartz. »Det er et super spændende sted,« siger hovedpersonen selv.

Foto: Søren Bidstrup

Knap et halvt år skulle der gå, før Jesper Rønnow Simonsen, den tidligere direktør hos Skat, fandt et nyt job.

Det skandinaviske konsulenthus Qvartz, der har kontorer i København, Stockholm og Oslo, skriver på sin hjemmeside, at man har tilknyttet Jesper Rønnow Simonsen som senior advisor.

»Jesper er kendt som en eftertænksom, strategisk og ambitiøs offentlig leder, som har været en synlig deltager i den igangværende debat om udviklingen af den offentlige sektor,« skriver Qvartz, som ønsker Jesper Rønnow Simonsen velkommen med en blanding af »stolthed, spænding og høje forventninger«.

»I vores mange snakke med Jesper er vi kommet til at kende ham som en fantastisk fyr, der kombinerer erfaring med nysgerighed og ambitioner med ydmyghed,« skrives der videre.

Jesper Rønnow Simonsen stod som øverste direktør i Skat i centrum af de mange skandalesager, der har martret myndigheden de senere år. Det var således på hans vagt, at der blev svindlet med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner, og at det nu kuldsejlede inddrivelsessystem, EFI, kollapsede. I kølvandet på de mange sager valgte skatteminister Karsten Lauritzen (V) i slutningen af august at fritstille den 47-årige direktør, der havde siddet i stolen siden 2012.

Forinden det havde Jesper Rønnow Simonsen siddet som økonomidirektør i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning.

Siden sin fyring har Jesper Rønnow Simonsen dog rådgivet både Skat og Skatteministeriet, kunne Berlingske Business fortælle i slutningen af november. Ifølge ministeriet var det en del af aftalen, at den forhenværende direktør skulle stå til rådighed i opsigelsesperioden. Ved samme lejlighed oplyste ministeriet, at Jesper Rønnow Simonsen ville fortsætte med at modtage løn til udgangen af februar måned i år, og at hans månedsløn udgør 122.825.

Hvorvidt stillingen som senior advisor er en fuldtidsbeskæftigelse, fremgår ikke af meddelsen på Qvarts hjemmeside.

Det skandinaviske konsulenthus har oplevet en pæn vækst de senere år - særligt i Sverige og Norge, og i sit seneste regnskab præsterede man et overskud på 10 millioner og en omsætning på 452 millioner kroner.

Ifølge Qvartz vil Jesper Rønnow Simonsen blive en del af konsulenthusets public team, der arbejder målrettet med den offentlige sektor.

I en e-mail oplyser Jesper Rønnow Simonsen, at han er »glad for skiftet til den private sektor« og at »Qvartz er et super spændende sted at arbejde«.