Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Han var på ingen måde enerådig som topchef i Pandora. Derimod havde han et yderst tæt samarbejde med sin finansdirektør. Sådan lyder i det fra Mikkel Vendelin Olesen, der efter tre års tavshed for første gang fortæller om sin fortid i Pandora.
"Vi havde et fremragende samarbejde i ledelsen og op til bestyrelsen," sagde Mikkel Vendelin Olesen under sin vidneforklaring onsdag i Retten i Glostrup.
Det er første gang, at han fortæller om, hvad der foregik i ledelsen i Pandora under børsnoteringen i 2010 og børsfloppet i 2011. Han fortæller om et usædvanlig tæt samarbejde med finansdirektøren forløbet igennem.
"Vi var dybt involveret i hinandens ting. Henrik Holmark havde et noget bredere ansvar end en typisk finansdirektør. Vi havde ikke et klassisk samarbejde. Vi sad mere ved siden af hinanden og delte arbejdet," fortalte Vendelin, der er indkaldt som vidne i straffesagen mod Pandora rejst af bagmandspolitiet.
Mikkel Vendelin understregede, at han som topchef ikke brugte meget tid på det interne. Derimod var hans hovedfokus på den eksterne del af forretningen.
"Jeg tog mig af alt det eksterne udadtil til markedet og branding. De mere indadrettet processer var ikke mig," sagde han fra sin plads bag vidneskranken.
Mikkel Vendelin genså for først gange en del af Pandora-toppen, som han ikke har haft noget at gøre med, siden han 2. august 2011 blev fyret af daværende bestyrelsesformand Allan Leighton. Det skete på dagen, da Pandora nedjusterede voldsomt, og aktiekursen dykkede med 65 procent.
Finansdirektør Henrik Holmark er fortsat ansat i Pandora. Han var også til stede i retssalen, da Vendelin indledte sin vidneforklaring, og han følger nøje udtalelserne fra sin tidligere chef i Pandora. Holmark skal senere i retsssagen selv afgive vidneforklaring i sagen.
Sagen handler om, hvorvidt Pandora har brudt loven ved at tilbageholde børsfølsomme oplysninger om dårlige salgstal over for aktiemarkedet i juli 2011. Det mener Bagmandspolitiet, at Pandora har. Pandora nægter sig skyldig.
Hvis Pandora bliver dømt i straffesagen, vil en gruppe tabsramte Pandora-aktionærer juble. De har allerede stævnet Pandora og kræver erstatning for et trecifret millionbeløb fra selskabet og daværende bestyrelsesformand Allan Leighton. De utilfredse aktionærer har købt Pandora-aktier kort før kursfaldet på 65 procent 2. august 2011 og mener, at de har købt aktien tre gange for dyrt på baggrund af vildledende oplysninger fra Pandora-toppen.