Fyret Metro-entreprenør går konkurs

Den danske del af portugisiske Cinterex, der tidligere i december blev opsagt som betonentreprenør på Cityringen, er begæret konkurs.

Metrobyggeri ved Nørrebroparken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Portugisiske Cinterex, der har stået for de afgørende betonfundamenter på flere af Cityringens kommende stationer, har begæret sit danske selskab konkurs.

»Ved dekret af 17.12.2013 har Sø- og Handelsrettens skifteret taget Cinterex DK ApS under konkursbehandling på grundlag af en begæring modtaget den 17.12.2013,« fremgår det af Statstidende fredag.

Konkursen kommer, efter at Metroselskabet og hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) i begyndelsen af december opsagde samarbejdet, da Cinterex ikke kunne påvise tilstrækkelig dokumentation for, at de ansatte har fulgt overenskomstens regler for blandt andet løn for overarbejde samt arbejdstider generelt.»Cinterex har ikke været i stand til at bevise, at deres ansatte får det i løn, som de skal have i forhold til kontrakten, hvilket er minimumslønningerne i overenskomsten. De er medlem af Dansk Byggeri og burde nu kende regler. Vi har en klausul I vores kontrakt om det her, og nu må konstatere, at den ikke bliver fulgt,« udtalte direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann, ved den lejlighed.

Cinterex har udført betonarbejde på Nørrebros Runddel, Nuuks Plads, Kongens Nytorv og Nørrebroparken. Der er tale om forskellige støbninger på forskellige tidspunkter i anlægsprocessen. Det resterende arbejde, som Cinterex skulle have lavet, vil blive overtaget af en ny underleverandør, som Metroselskabet først vil sætte navn på i januar.

»Ifølge vores entreprenør får Cinterex’ konkurs ingen indflydelse på fremdriften af byggeriet af Cityringen. De fleste af Cinterex’ medarbejdere har fået arbejde hos en anden underentreprenør, der vil færdiggøre den sidste del af betonarbejdet, som Cinterex ikke nåede at afslutte,« skriver kommunikationschef i Metroselskabet, Lise Hein, i en mail til Berlingske.Metroselskabet forventer dog ikke, at leverandørskiftet kommer til at medføre forsinkelser.

Cinterex er den første underleverandør, som Metroselskabet har fyret.