Fyret it-chef dømt for at hugge mobiltelefoner

En tidligere it-chef i Holstebro kommune blev tirsdag fundet skyldig i pligtforsømmelse og misbrug af sin stilling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tidligere it-chef i Holstebro kommune, slipper for en tur bag tremmer. I går tirsdag idømte byretten i Holstebro ham nemlig tre måneders betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste for at have tilegnet sig 10 mobiltelefoner og en bærbar computer, som var købt og betalt med kommunens penge og i nogle tilfælde videresolgt. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Mobiltelefonerne var meldt forsvundet af it-chefen, men de dukkede dog op i forbindelse med en ransagning i hans private hjem.

Oprindelig lød tiltalen på, at it-chefen havde købt og videresolgt 47 mobiltelefoner. Det mente anklagemyndigheden var grov pligtforsømmelse og misbrug af it-chefens stilling

IT-chefen erkendte sig skyldig i en del af anklagen, og anklagemyndigheden valgte derfor at droppe sigtelsen for de sidste 37 telefoner.

Han var oprindeligt mistænkt for svindel i millionklassen, men undervejs er sagen mod ham tilsyneladende skrumpet ind. Tilbage i 2008 blev han sammen med en souschef fyret fra jobbet som kommunal it-chef. Dengang lød begrundelsen på samarbejdsvanskeligheder.

Kommunens mistanke gik på, at it-chefen havde placeret kommunale millionordrer i et privat selskab ejet af souschefen. Der var også mistanke om misbrug af kommunens penge til indkøb af privat tøj og en fornøjelsestur til New York for ansatte i it-afdelingen.