Fyret Hummel-direktør tager til genmæle: Vil lægge sag an

Den bortviste og fyrede Hummel-direktør Søren Schriver går nu til modangreb på Hummel-ejer Christian Stadil. Det oplyser hans advokat til Berlingske Business.

søren schriver Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om den opsigtsvækkende fyring og bortvisning af Hummel-direktør Søren Schriver fortsætter med at udvikle sig.

Søren Schriver vil nu lægge sag an mod Hummel, oplyser hans advokat Finn Schwarz til Berlingske Business:

»Hans krav mod Hummel er, at hvis ikke han var blevet bortvist, så havde han en direktørkontrakt, der løb til og med 31. december 2018. Så han har løn og krav på bonus fra 2016, og så har han krav på løn og hvad han ellers ville have fået i 2017 og 2018,« oplyser Finn Schwarz.

Han forventer, at der ryger en stævning afsted en af de først kommende uger.

Finn Schwarz oplyser, at han gennem flere dage forgæves har forsøgt at få Hummels advokatfirma Plesner til at udlevere det materiale, som Stadil-familien baserer sine anklager mod Schriver på. Men det er ikke lykkedes at få hverken papirer eller lydfil udleveret.

»Hvis og når vi modtager materialet, så er det klart, at så skal vi kigge det igennem,« siger Finn Schwarz.

Den 9. februar blev Søren Schriver fyret på baggrund af anklager om uregelmæssigheder i et tyrkisk datterselskab, har offentligheden ventet på at få uddybet, hvad anklagerne konkret gik på.

På et dramatisk pressemøde i sidste uge forklarede Thor og Christian Stadil, at deres opfattelse var, at Søren Schriver forsøgte at franarre Stadil-familien et større millionbeløb og afpressede Hummels tyrkiske samarbejdspartner, Zeynel Akbulut.

Søren Schriver overvejer samtidig at lægge sag an i forlængelse af de voldsomme anklager, som Christian Stadil har rejst mod ham:

»Efter samråd med min advokat vil jeg indgive stævning mod Hummel A/S for uretmæssig bortvisning med henblik på betaling af manglende løn og bonus i forhold til min kontrakt. Vi overvejer yderligere at fremsætte krav om tortgodtgørelse, da der er fremkommet æreskrænkende og injurierende påstande om min person,« skriver Søren Schriver i en udtalelse til Finans om sagen.

Til dagbladet Børsen siger Søren Schriver, at han »er ærgerlig og trist over situationen i Hummel.«

Christian Stadils advokat, Christian Th. Kjølbye fra advokat­firmaet Plesner, afviser at udtale sig om sagen.

Ifølge Christian Stadil er der sagt det, der skal siges for nu: »Nu er der en politianmeldelse under udarbejdelse, og den vil blive indleveret i denne uge. I øvrigt kan jeg tilføje, at Schrivers advokat allerede sidste uge fik at vide, at han ligeledes vil modtage en kopi af anmeldelsen. Desudover synes jeg, at det er rimeligt, at advokater og politi får ro til at kigge på sagen,« skriver Christian Stadil i en SMS til Berlingske.