Fyret hos Vestas – og ansat hos ærkerivalen

Vestas’ ærkerival Siemens har siden årsskiftet haft eksdirektør i Vestas Hans Jørn Rieks ansat som direktør. Vestas har meldt ham til politiet for økonomisk kriminalitet i millionklassen.

Efter 19 år i Vestas blev Hans Jørn Rieks, der havde haft en række topstillinger i Vestas, fyret i januar 2012. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er drama i vindmøllebranchen. Topledelsen i Siemens Wind Power har ikke trukket i håndbremsen over for Hans Jørn Rieks, der i øjeblikket har en politianmeldelse fra sin tidligere arbejdsgiver, Vestas, hængende over hovedet.

Den forhenværende Vestas-profil blev 1. januar i år ansat hos ærkerivalen Siemens som direktør med ansvar for salg af landmøller i Nordeuropa, Storbritannien, Irland og den østlige del af Stillehavet.

Efter 19 år i Vestas blev vindveteranen, der havde haft en række topstillinger i Vestas, pludselig fyret i januar 2012.

Dengang blev fyringen forklaret med en omstrukturering og oprydning i Vestas-forretningen. Afskedigelsen skete efter blot fire uger som nyudnævnt chef for vindmøllekoncernens offshoreforretning. Han skulle være med til at bringe Vestas’ dengang nye flagskib – 7 MW V164 havvindmøllen – på markedet til tiden samt at udvikle strategiske partnerskaber. Han avancerede til chefjobbet for havmølleforretningen efter at have været præsident for Vestas Central Europe.

For små to uger siden fortalte webmediet for vedvarende energi, Recharge, at Vestas havde anmeldt Hans Jørn Rieks til tysk politi. Vestas’ marketing- og kommunikationsdirektør forklarede det med, at Vestas havde rapporteret en række finansielle transaktioner, som involverer Hans Jørn Rieks til det tyske politi.

Ifølge Jyllands-Posten hænger politianmeldelsen mod Hans Jørn Rieks sammen med sidste måneds opsigtsvækkende fyring af fem topfolk i Vestas’ europæiske forretningsben. Han er meldt til tysk politi med anklager om økonomisk kriminalitet i millionklassen i hans tid i Vestas. Hans Jørn Rieks fik efter udsmidningen fra Vestas job igen. Først var han adm. direktør i det spanske service-og vindprojektselskab Global Energy Services (GES). Og siden 1. januar i år har Hans Jørn Rieks, der bor i Tyskland, været direktør i Siemens Wind Power.