Fyret finansdirektør skal vidne mod Vestas

57 investorer har sagsøgt Vestas tidligere øverste ledelse for at misinformere børsmarkedet. Vestas' fyrede finansdirektør Henrik Nørremark skal vidne mod selskabet trods forlig.

Henrik Nørremark. Arkivfoto 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: bt-jga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere års stridighed blev begravet torsdag, da vindmøllegiganten Vestas og den forhenværende finansdirektør Henrik Nørremark indgik forlig i en sag om mandatsvig for 140 millioner kroner.

Trods forliget har det belgiske konsulenthus Deminor sagsøgt Vestas’ ledelse for 78 millioner kroner på vegne af 57 institutionelle investorer for at misinformere børsmarkedet.

Det skriver Børsen.

Nu skal Henrik Nørremark vidne mod sin tidligere arbejdsgiver.

»Nørremark er et kritisk og vigtigt vidne for, hvad der er foregået i Vestas, og skulle Deminors advokater ønske at bruge hans vidneudsagn i sagen, vil han selvfølgelig stille op,« har Henrik Nørremarks advokat Jeffrey Zinder tidligere sagt til Børsen.

Investorerne mener, at Vestas tilbage i 2010 undgik at nedskrive regnskabet ved at flytte allerede registreret omsætning til næste regnskabsperiode.

Mens både den tidligere administrerende direktør i Vestas Ditlev Engel og den tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen fortsat er sagsøgt i sagen, valgte Deminor at droppe søgsmålet mod Henrik Nørremark for i stedet at bruge ham som vidne.

Vestas fyrede i 2012 Henrik Nørremark for at have overført 140 millioner kroner til den indiske samarbejdspartner RRB. Pengene skulle bruges til at købe kinesiske konkurrentprodukter, som Vestas kunne studere nærmere.

Vestas mener, at Henrik Nørremark agerede på egen hånd, og at selskabet ikke har fået noget for pengene. Henrik Nørremark mener omvendt, at den tidligere topchef Ditlev Engel var informeret om overførslen.

Stridigheden i sagen betød et farvel til Henrik Nørremark og et søgsmål på 140 millioner kroner i erstatning. Henrik Nørremark krævede på den anden side 8,5 millioner kroner i erstatning for en fratrædelsespakke, han aldrig fik. Nu har parterne indgået forlig, men det kommer ikke til at spille nogen rolle for den igangværende retssag, siger partner i Deminor Erik Bomans til Børsen.