Fyret DSB-chef får gyldent håndtryk

Den tidligere DSB-chef Søren Eriksen får et gyldent håndtryk på fire millioner kroner, selv om han blev stærkt kritiseret i forbindelse med sin afsked.

Trods kritik i en uvildig advokatundersøgelse skal tidligere DSB-chef Søren Eriksen have sit gyldne håndtryk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Eriksen får kritik i en uvildig advokatundersøgelse, men han får alligevel de fire millioner kroner, som den tidligere DSB-chef har krav på efter sin fyring.Trods kritikken lyder konklusionen på advokatundersøgelsen nemlig, at Søren Eriksen ikke kan holdes juridisk ansvarlig for problemerne i DSB og DSBFirst. Det skriver Jyllands-Posten, der har fået indblik i undersøgelsen fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle.Kritikken, der altså ikke får konsekvenser for Søren Eriksens økonomiske afskedssalut, går blandt andet på, at han ikke fortalte DSBs bestyrelse om forholdene i datterselskabet DSBFirst i tide.

Men advokaterne anbefaler, at bestyrelsen undlader at kræve erstatning fra den forhenværende direktør.

Søren Eriksen blev fyret, da DSBs årsrapport for 2010 gav anledning til kritik og udløste en såkaldt forvaltningspåtegnelse angående en række forhold i relationerne mellem DSB og DSBFirst.

Trods kritikken så mener Anders Drejer, der er professor ved institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, at advokatundersøgelsen fjerner alt ansvar fra Søren Eriksens skuldre.

- Kritikpunkterne er ikke overvældende alvorlige. Hvis det er det eneste, de har fundet på ham efter at have undersøgt sagen i et helt år, så er der ikke meget at komme efter, siger han til Jyllands-Posten.

Men professoren mener ikke, at man kan klandre bestyrelsen for at fyre Søren Eriksen.

- Hvis man har mistet tilliden til en direktør, så er man nødt til at fyre ham. Hvad det angår, er der ikke noget at komme efter, siger Anders Drejer.

Søren Eriksen er kommet videre og blev i sidste uge ansat som direktør for det grønlandske teleselskab Tele Greenland.