Fyret DONG-chef ny CFO i NNIT

Carsten Krogsgaard Thomsen, der for nylig blev fyret som økonomichef i Dong, kommer til at stå for arbejdet med at børsnotere Novo Nordisks it-selskab NNIT.

DONGS tidligere konstituerede direktør Carsten Krogsgaard Thomsen hives ind i NNIT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk undersøger mulighederne for at børsnoterede selskabets it-selskab NNIT. Til at sætte skub under processen har NNIT ansat Carsten Krogsgaard Thomsen som ny CFO.

Carsten Krogsgaard Thomsen, der i øvrigt er bror til Novo Nordisks koncerndirektør med ansvar for forskning, Mads Krogsgaard Thomsen, har været medlem af NNITs bestyrelse siden 2004.

Hos DONG var én af Carsten Krogsgaard Thomsens opgaver også afsøge mulighederne for en børsnotering af den statsejede energivirksomheden. Krogsgaard Thomsen blev fyret fra DONG, dagen efter at det kom frem, at Goldman Sachs havde købt sig ind i DONG i oktober 2004."At tiltræde som CFO og bidrage til undersøgelsen af NNITs børspotentiale ser jeg som en attraktiv mulighed, og jeg glæder mig til at indtræde i direktionen for en velfunderet virksomhed, der fokuserer på stabilitet, kvalitet og sikkerhed som fundament for forretningen,” udtaler Carsten Krogsgaard Thomsen i en pressemeddelelse.

NNITs bestyrelsesformand, Jesper Brandgaard, der er CFO i Novo Nordisk, hæfter sig ved Carsten Krogsgaard Thomsens mange års erfaring som CFO i DONG Energy og som næstformand i NNITs bestyrelse.

"Det betyder, at Carsten både har erfaring med at undersøge mulighederne for en børsnotering og et dybt kendskab til NNITs virksomhed. Dermed bidrager Carsten med afgørende kompetencer til virksomhedens udvikling”, udtaler Jesper Brandgaard.

Krogsgaard Thomsen har tidligere været ansat på Rigshospitalet og i DSB, inden han kom til DONG, hvor han var ansat i 11 år frem.

Carsten Krogsgaard Thomsen er endvidere medlem af bestyrelsen for GN Store Nord.