Fyret dansker vil gøre svensk lufthavn større end Kastrup

Med en satsning på mellemdistancer og hjælp fra en prishædret dansk chef skal Arlanda slå Kastrup, siger chef.

Arlanda skal være den førende lufthavn i Norden i 2020. - Det bliver ret udfordrende at nå, men vi ser en stor vækst nu, siger Ole Wieth Christensen, som er chef for ruteudvikling i Swedavia, der driver Arlanda. Scanpix/Johan Nilsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Lufthavn er Nordens største lufthavn, men den position forsøger Stockholm at erobre - og det skal ske inden for bare fire år.

Målet skal nås med hjælp fra blandt andre en tidligere chef for ruteudvikling i Københavns Lufthavn Ole Wieth Christensen, som sidste år blev fyret af Københavns Lufthavn.

Det fortæller danskeren til avisen Svenska Dagbladet.

»Vi skal være den førende lufthavn i Norden, og det skal vi være i 2020. Det bliver ret udfordrende at nå, men vi ser en stor vækst nu«, siger Ole Wieth Christensen.

Han vil rette fokus specielt på de mellemlange ruter.

Han blev i sommer ansat i Swedavia i en stilling, der svarer til den, han blev fyret fra i København, efter at han flere gange havde sikret Københavns Lufthavn en international pris som bedst til udvikling af nye ruter.

Swedavia driver 11 lufthavne i Sverige. Den største er Arlanda ved Stockholm.

Sidste år rejste 26,6 millioner mennesker via Københavns Lufthavn, og det tal vil blive noget højere i år, tyder friske tal på. Gardermoen i Oslo betjente 24,7 millioner sidste år, og Arlanda havde 23,2 millioner passagerer i 2015.

»Sverige har en kæmpe fordel, da der er så mange store eksportvirksomheder her. Deres ansatte skal rejse, og de har et stort behov for at sende fragt med fly,« siger Ole Wieth Christensen.

Den danske chef har mere end 10 års erfaring i at konkurrere med de øvrige nordiske lufthavne. Specielt Arlanda og Københavns Lufthavn er ofte i direkte konkurrence, når selskaberne vil etablere en ny rute.

Københavns Lufthavn vokser i øjeblikket hurtigere end Arlanda. De seneste tal for årets første tre kvartaler viser en vækst i København på 9,9 procent. I Arlanda er væksten i år seks procent i forhold til samme periode sidste år.