Fyrede Vestas-direktører havde privat vindmøllepartnerskab

De to tidligere Vestas-bosser Hans Jørn Rieks og Henrik Nørremark lavede i fællesskab private vindmølleforretninger sideløbende med deres arbejde i den danske energikæmpe.

Bagmandspolitiet undersøger, hvorvidt to tidligere Vestas-direktører har handlet i strid med selskabets interesser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For to tidligere ledende medarbejdere i Vestas begrænsede den professionelle interesse i vindmøller sig ikke kun til arbejdet i den danske energikoncern. Henrik Nørremark, Vestas' forhenværende finansdirektør, og forhenværende europæisk direktør Hans Jørn Rieks var nemlig involveret i som minimum henholdsvis tre og 14 selskaber ved siden af arbejdet i vindmøllegiganten. Og de to fungerede endda også som businesspartnere, blandt andet i det tyske vindmølleselskab Jopo GmbH.

Det skriver Jyllands-Posten.

De tidligere Vestas-bossers private forretningsforetagender er nu centrum for en politiundersøgelse, der skal klargøre, hvorvidt de dermed handlede i strid med Vestas' interesser. De to har flere gange udført forretninger med Vestas-storkunden Global Wind Power, og Henrik Nørremark har endda haft en ejerandel i et tysk vindmølleselskab sammen med flere ledende medarbejdere i Global Wind Power.

Vestas vil over for avisen ikke kommentere den konkrete sag, men henviser til, at selskabet har klare retningslinjer, der skal sikre mod interessekonflikter, ligesom det slås fast, at det er uforeneligt med de retningslinjer, at en medarbejder ejer vindmøller sammen med en kunde.

Henrik Nørremark skriver dog i en e-mail, at det dengang var »holdningen, at det var i Vestas' interesse, at medarbejdere havde så stor tillid til Vestas' produkter, at de turde investere deres egne midler i vindmølleprojekter.«