Fyrede Vestas-chefer renset for anklage om millionsvindel

Henrik Nørremark (billedet) og Hans Jørn Rieks blev i 2012 fyret af Vestas, mistænkt for millionsvindel. Fold sammen
Læs mere
Foto: bt-jga

En række tidligere chefer i Vestas' tyske datterselskab er blevet renset for anklager om millionsvindel af den tyske anklagemyndighed.

Det skriver Børsen.

»Vi har brugt meget lang tid og har lavet en meget grundig efterforskning - alt er blevet vendt, men vi har ikke fundet noget, der kunne retfærdiggøre en tiltale, så vi har afsluttet efterforskningen og hævet sagerne,« siger chefanklager Axel Goos til Børsen.

Den daværende salgsdirektør for Vestas Central Europa, Hans Jørn Rieks, og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark blev i 2012 fyret af Vestas. Direktørerne var mistænkt for svindel med returkommissioner til agentselskaber, som de var koblet til.

I perioden fra 2009 til 2012 betalte Vestas 320 mio. kr. i kommissioner, men i 2015 konkluderede Bagmandspolitiet, at hverken Hans Jørn Rieks eller Henrik Nørremark havde begået noget ulovligt i den forbindelse.

Den konklusion bakker anklagemyndigheden i Kiel nu op om.

»Hans Jørn Rieks er selvfølgelig yderst tilfreds med - nu igen - at være blevet renset. Men det er beskæmmende at opleve Vestas' politik med at sværte individer til, som loyalt og pålideligt har tjent Vestas i mange år,« siger Hans Jørn Rieks advokat til Børsen.

Chefanklager Axel Goos siger yderligere, at Hans Jørn Rieks har betalt et symbolsk beløb til velgørenhed for at afslutte sagen helt.

/ritzau/FINANS